ossobuco van hert

Inspiring Friday
Ossobuco van hert

Wild recept ossobuco van hert. Met rode wijn, wildfond, tomatenpuree etc. #ossobuco #wild #hert
Wild recept ossobuco van hert. Met rode wijn, wildfond, tomatenpuree etc. #ossobuco #wild #hert

Uit het kookboek Wild & Gevogelte van Claartje Lindhout publiceren we in deze decembermaand elke week een recept op Inspiring Friday. Vandaag: ossobuco van hert. Waarschijnlijk moet je wel even de hertenschenkels van tevoren bestellen bij de poelier. Hoe dan ook het is een feestelijk gerecht, met name geschikt voor de feestdagen.

De perfecte wijn ❤ spijs combinatie

Uithangbord Fabre Montmayou in Argentinië

Elegant rood voor kerst

Rising star: Argentijnse Cabernet Franc

ossobuco van hert

Inspiring Friday

Ossobuco van hert

ossobuco van hert

Inspiring Friday

Ossobuco van hert

Schenk bij deze heerlijke stoofschotel de Argentijnse Cabernet Franc van Fabre Montmayou. Te koop bij QV Select (€ 11,75).

4 personen10 minuten + 4 uur stoven

Ingrediënten

  • 4 hertenschenkels (ca. 1 kg)
  • zout, versgemalen peper
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 4 jeneverbessen
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 150 ml rode wijn
  • 250 ml wildfond (potje)
  • 300 gram wilde spinazie

Stap 1

Bestrooi de hertenschenkels met zout en peper. Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak de schenkels rondom bruin. Voeg toe: knoflook, jeneverbessen, laurier, bleekselderij en tomatenpuree. Blus af met rode wijn en wildbouillon. Sudder de ossobuco in ca. 4 uur zachtjes gaar.

Stap 2

Schep de wilde spinazie door de ossobuco en laat ca. 2 minuten meekoken. Lekker met polenta of aardappelpuree en rodekool.

Het kookboek

In het kookboekje Wild & Gevogelte staan pure, simpele gerechten. Bereid op een klassieke manier, maar vertaald naar ‘nu’. Want wild hoeft niet alleen maar met Kerstmis gegeven te worden. De recepten zijn geschreven door de Nederlandse Claartje Lindhout (1973). Ze heeft jarenlang gewerkt als chef-kok in diverse restaurants, maar houdt zich momenteel meer bezig met de visuele kant van de gastronomie. Ze is foodstylist, en auteur van diverse kookboeken. Dit boekje werd uitgegeven in 2012.

Bestellen kun je hier:

Cover Wild en gevogelteTitel : Wild & Gevogelte
Auteur : Claartje Lindhout
Uitgever : Uitgeverij Becht
ISBN : 978 90 230 1338 9
Prijs : € 9,95

 

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *