Omelet met asperges en dragon

Meatless Monday
Omelet met asperges en dragon

Het witte goud ligt weer in de winkels, het aspergeseizoen is van start gegaan. Dit jaar wil ik minimaal elke week een aspergegerecht eten, want voor je het weet is het seizoen weer voorbij. Vandaag, op Meatless Monday, een simpele variant, maar wel erg lekker: omelet gevuld met asperges. De verse dragon zorgt voor een bijzonder accent.

Welke wijn bij omelet met asperges?

Bij verse asperges passen meerdere witte wijnen. Kies voor een Duitse Silvaner, Spaanse Rueda, Oostenrijkse Grüner Veltliner,  Italiaanse Soave (aspergewijn 2019 van Anselmi bijvoorbeeld), of een Pinot Blanc uit de Elzas. Want zeker bij dit gerecht met omelet, past een witte wijn met wat zachtere zuren.

2 personen30 minuten

Ingrediënten

  • stukje foelie
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels zout
  • 8 asperges
  • 5 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel fijngehakte verse dragon*
  • 50 gram boter

Stap 1

Breng ruim water aan de kook met foelie, suiker en zout. Kook de asperges in ca. 5 minuten in kokend water. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 15 minuten nagaren. Schep ze uit de pan en dep goed droog met een theedoek.

Stap 2

Intussen klop de eieren met de melk los. Breng op smaak met zout en peper. Roer de dragon erdoor. Verhit de boter in de koekenpannen, verdeel het eimengsel over de twee pannen en bak 2 omeletten. Laat het ei op laag vuur stollen, leg op elke omelet 4 asperges en rol het ei om de asperges. Laat de omeletten uit de borden glijden en bestrooi met wat extra dragon. Serveer met witte rijst en een groene salade met kerstomaatjes.

Tip: Asperges kun je makkelijk voorkoken en enkele dagen in het kookvocht in de koelkast bewaren.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassend wijnadvies in je mailbox? Geef je hier op!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *