Meatless Monday

Muffins van waterkers & pijnboompitten

Vegetarisch, én koolhydraatarm; dat zijn deze muffins gemaakt van waterkers en hüttenkäse. Met name als lunchgerecht zijn ze IDEAAL. Net als een boterham met kaas zijn deze muffins heel gemakkelijk mee te nemen in je lunchbox! Heerlijke eenhappers die ook heel goed passen op een buffet, of als borrelhap.

Schrijfster Celia Brooks

Het recept is afkomstig uit het kookboek SuperVeg van Cilia Brooks. Zij adviseert: “Serveer ze warm als ontbijt, of met een salade voor de lunch. Koud smaken ze ook goed en dankzij de compacte vorm zijn ze ook handig om mee te nemen voor lunch of een picknick.”

 

 

VOEDINGSWAARDE P.P.: 255 Kcal, 16 gram Vet,  23 gram Eiwit, 7 gram Koolhydraat

Welke wijn bij Muffins van waterkers?

Deze luchtige omelet-taartjes zijn zeer goed gevuld met waterkers en bedekt met knapperige pijnboompitten. Lekker maar wel vrij neutraal van smaak. Je proeft ei, waterkers en pijnboompitten. De frisse yoghurt geeft het wel wat extra’s. Drink hier een frisse witte wijn bij, zoals een Sauvignon Blanc, Gaillac Blanc of Verdejo. Deze frisse zuren in de wijn combineren goed met de yoghurt en waterkers.

 

Muziek: even terugblikken op het Eurovisie Songfestival met de winnende song van onze Duncan Lawrence. (Een melodie die in je hoofd blijft hangen!)

4 personen (12 stuks)40 minuten

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 6 eieren
  • 1 eetlepel (rijste)bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 100 gram waterkers, grof gehakt
  • 2 lente-uien, gehakt
  • 150 gram hüttenkäse
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 60 gram pijnboompitten
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • extra: muffinvorm (12 vormpjes)

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200℃. Bestrijk de vormpjes met olie. Klop in een kom of schenkkan de eieren los met de bloem en bakpoeder. Schep de waterkers, lente-ui en hüttenkäse erdoor en voeg zout en peper toe,

Stap 2

Verdeel het mengsel met een lepel over de vormpjes. Giet daarna wat nog over is erbij. Verdeel de pijnboompitten erover.

Stap 3

Zet de vorm op een bakplaat en bak de muffins in het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin. Neem de vorm uit de oven en laat de muffins enkele minuten afkoelen. Maak ze zonodig met een mes los van de randen en neem ze uit de vorm. Serveer ze warm of op kamertemperatuur met Griekse yoghurt. Lekker met een tomatensalade en een balsamicovinaigrette.

 

Het kookboek

Mooi kookboek met groenten in de hoofdrol. De Amerikaanse kookboekschrijfster Celia Brooks heeft de 25 meest gezonde groenten uitgekozen waarmee ze 100 vegetarische gerechten heeft bedacht. Elke groente wordt eerst uitgebreid besproken; ze legt uit waarom de groente zo gezond is en wat je ermee kunt doen. Daarna volgen de recepten.

Bestellen kun je hier:

Cover kookboek SupervegTitel : Superveg
Auteur : Celia Brooks
Uitgever : Uitgeverij Good Cook
ISBN : 978 94 6143 189 9
Prijs : € 24,95

Probeer ook eens de Griekse plaattaart van courgette of Romige omelet met doperwten uit dit kookboek. Allebei supermakkelijk om te maken.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Pin dit hartige muffins recept op Pinterest
Wil je dit recept niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recept makkelijk terugvinden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *