Muffins met spinazie en forel eruit

Healthy Monday
Muffins met spinazie en gerookte forel

Vandaag geen Meatless Monday, maar een Healthy Monday. Regelmatig probeer ik mijn gewicht weer op peil te krijgen en kan kies ik voor koolhydraatarme oplossingen. Dus geen suiker (doe ik sowieso niet!),  pasta, rijst, brood en aardappelen staan dan niet op het menu. Het moeilijkst vind ik vaak de lunch. Koolhydraatarme lunchen is niet makkelijk. Zeker niet als je ook nog naar de werk moet. Deze muffins zijn een uitstekende oplossing. Je kunt ze van tevoren maken, en passen perfect in je lunchbox. Maar smaken ook heerlijk als tussendoortje.

Het recept is afkomstig uit het kookboek Eat Happy van Melissa Hemsley. Zij eet deze muffins als ontbijt. “Ze zijn heel snel klaar en heel gemakkelijk in te pakken en mee te nemen. Deze muffins met gerookte forel zijn een heerlijk manier om meer vette vis te eten die rijk is aan omega 30vetzuren. Je kunt in plaats van forel ook gerookte zalm of makreel gebruiken. De muffins zijn zowel warm als koud heerlijk”, zegt Melissa in het intro bij het recept.

VOEDINGSWAARDE per muffin.: 60 Kcal, 5 gram Vet,  8 gram Eiwit, 1 gram Koolhydraat

12 stuks25 minuten

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 100 gram gerookte forel, in grove stukjes
  • 150 gram fijne spinazie, fijngehakt
  • 4 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 1 kleine handvol basilicum, fijngesneden
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel versgemalen zwarte peper
  • Extra: muffinbakplaat met 12 holten, papieren bakvormpjes

Stap 1

Verhit de oven tot 190 °C en zet de papieren vormpjes in elke holte van een muffinbakplaat.

Stap 2

Breek de eieren in een grote kom. Klop ze los en meng met de overige ingrediënten. Verdeel het beslag over de 12 papieren vormpjes en bak ze 10 – 12 minuten in de oven tot ze in het midden gaar zijn (een in het midden in het gebak gestoken spies moet er schoon uitkomen).

Stap 3

Laat de muffins een paar minuten in de vorm afkoelen voor je ze op een taartrooster zet. Je kunt ze ca. 3 dagen in de koelkast bewaren.

Muffins met spinazie en forel

 

Het Kookboek

Snel, lekker en gezond eten: dat laat de Melissa Hemsley zien met dit kookboek. Alle recepten zijn simpel om te maken en staan in 30 minuten op tafel. Melissa is de helft van het beroemde zussenduo Hemsley & Hemsley, auteurs van de bestsellers De kunst om goed te eten en Lekker en snel voor elke dag. Daarnaast hebben ze een eigen café in het Londense Selfridges en een primetime televisieshow.

 

Bestellen? Dat kan hier:

Cover Eat HappyTitel: Eat Happy
Auteur: Melissa Hemsley
Uitgever: Fontaine Uitgevers
Prijs: € 29,95

 

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *