Aardbeientaart voor moederdag

Pure verwennerij
Moederdagtaart met rood fruit

Zondag, moederdag!!! Word jij verwend, of ga je je eigen moeder verwennen met deze mooie feestelijke taart? Hij komt uit het onlangs uitgekomen kookboek Eat Happy van Melissa Hemsley. En hij smaakt echt meer dan verrukkelijk.

Portret Melissa Hemsley
Melissa Hemsley

Zij vertelt in het intro: “Ik maak deze biscuittaart met vanille om de week. Er is altijd wel een verjaardag of een andere reden om te feesten en ik maak de taart graag omdat het beslag heel snel klaar is en het slechts 20 minuten in de oven hoeft. Het is wel wat ondeugend om die taart hier op te nemen, omdat hij, als het afkoelen wordt meegerekend, meer tijd kost dan de grans van 30 minuten in dit boek. Maar na de eerste hap zul je geen spijt meer hebben van die extra paar minuten! Ik heb gekozen voor aardbeien en frambozen, maar je kunt deze vervangen door elk zomerfruit, of gebruik een goede kwaliteit suikervrije jam.”

Welke wijn bij taart met rood fruit?

De taart is heel puur en niet te zoet van smaak met een romige laag vanilleroom. Hier past een Moscato d’asti of een branchetto d’aqui heel goed bij. Die zijn lekker sprankelend, niet te zoet en laag in alcohol.

8 - 10 personen45 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram amandelmeel
  • 250 gram boter op kamertemperatuur
  • 4 eieren
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • 3 theelepels vanille-extract
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • zout
  • 250 gram aardbeien
  • 500 ml slagroom
  • 2 eetlepels honing
  • 250 gram frambozen

Stap 1

Verwarm de oven voor op 190℃. Vet twee ondiepe taartvormen van 20 cm doorsnee in met boter of olie en bekleed de bodems met een cirkel van bakpapier.

Stap 2

Meng de amandelmeel, boter, eieren, bakpoeder, 2 theelepels vanille-extract, ahornsiroop en een snuf zout in de keukenmachine of met de mixer tot een glad deeg. Verdeel het over de twee vormen en strijk de bovenkant glad. Bak de bodems in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Ze moeten veerkrachtig aanvoelen. Neem de vormen uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen. Snijd zonodig de zijkanten los en keer de vormen op een taartrooster. Laat afkoelen.

Stap 3

Halveer de grote aardbeien. Klop de slagroom stijf met de honing en 1 theelepel vanille-extract. Verdeel de room en het fruit over beide taartbodems. Zet de ene laag op de andere.

Het Kookboek

Snel, lekker en gezond eten: dat laat de Melissa Hemsley zien met dit kookboek. Alle recepten zijn simpel om te maken en staan in 30 minuten op tafel. Melissa is de helft van het beroemde zussenduo Hemsley & Hemsley, auteurs van de bestsellers De kunst om goed te eten en Lekker en snel voor elke dag. Daarnaast hebben ze een eigen café in het Londense Selfridges en een primetime televisieshow.

Bestellen? Dat kan hier:

Cover Eat HappyTitel: Eat Happy
Auteur: Melissa Hemsley
Uitgever: Fontaine Uitgevers
Prijs: € 29,95

 

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Fotocredit: Issy Croker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *