Linguine met boontjes, tomaat en kalkoen_1

Easy Tuesday
Linguine met kalkoen en tomaat

Zin om licht en gezond te eten ? Vandaag, op Easy Tuesday, een pasta ‘ light’  gerecht, met kalkoen en lekker veel groenten. Linguine is een dunne, platte pastasoort die op spaghetti lijkt. Staat binnen 30 minuten op tafel.

Welke wijn bij Luiguine met kalkoen en tomaat?

Lentesmaken: zachte pasta, lichte kalkoen, knapperige haricots verts en stukjes tomaat. De Vermentino di Gallura heeft mooie frisse zuren die passen bij de tomaat.Ook heerlijk zacht in de mond en dat doet het goed bij de pasta. Deze wijn doet het prima bij allerlei groentegerechten.

VOEDINGSWAARDE P.P.: 520 Kcal, 25 gram Vet,  27 gram Eiwit, 55 gram Koolhydraat

4 personen30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram haricots verts
  • 4 tomaten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 10 gram basilicum, in reepjes
  • zout, versgemalen peper
  • 250 gram linguine
  • 350 gram kalkoenfilet (à la minute, AH)
  • zout, versgemalen peper
  • 2 teentjes knoflook

Stap 1

Breng water aan de kook met wat zout. Snijd de uiteindjes van de haricots verts, en blancheer de bonen in water met zout ca. 5 minuten beetgaar. Giet af. Snijd intussen de tomaten in kleine blokjes. Doe in een schaal en meng met 1 eetlepel olijfolie, basilicum, zout en peper.

Stap 2

Breng opnieuw ruim water met zout aan de kook. Kook de linguine volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet. Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de kalkoenfilet in ca. 5 minuten gaar. Snijd daarna in reepjes.

Stap 3

Verhit  2 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Fruit de knoflook even kort tot het lichtbruin is. Voeg de boontjes toe en bak even mee. Schep het vlees erdoor.

Stap 4

Schep de linguine in vier diepe warme borden. Leg hierop de haricots verts met de kalkoen. Garneer met het tomatenmengsel.

Meer heerlijke gerechten met bijpassende wijnsuggesties. Geef je hier op. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *