Kruidensalade met geitenkaas & Sauvignon Blanc

Makkelijke en snelle salade met verse kruiden ( bieslook, basilicum, peterselie) gemengd met krokante jonge bladsla. Heerlijk met geitenkaasjes. Ook goed als voorgerecht of lunch. #salade #kruiden #geitenkaas

De nieuwe Proef& (nummer 3) van Gall & Gall ligt alweer een week in de winkel. Deze keer staat hij bomvol informatie over biologische wijn. Maar ook vind je in dit nummer een aantal recepten voor pasen die door mij zijn geschreven. Een voorbeeld is deze heerlijke kruidensalade met geitenkaas. Deze salade combineer ik met een heerlijke knisperende sauvignon blanc uit de Loire. Verse geitenkaas en sauvignon blanc zijn een klassiek paar, ze passen bij elkaar. Allebei frisse grassige aroma’s met mooie zuren, beide producten komen uit dezelfde regio, in dit geval dus de Loire. Zo ontstaat een perfecte foodpairing.

Eerst meng je de frisse kruiden, zoals bieslook, basilicum, peterselie,  met  krokante jonge bladsla. Daarna rol je geitenkaasjes in ontbijtspek. Vervolgens worden ze even gebakken en tot slot op de kruidensalade gezet. Resultaat: een heerlijk fris voorgerecht dat perfect past op de Paastafel!

Welke wijn bij kruidensalade met geitenkaas?

Verse geitenkaas vormt een klassiek paar met sauvignon blanc uit de Loire. Vooral de verse kruiden in deze salade accentueren ook nog eens de kruidigheid in deze wijn. Hier kun je spreken van strak past bij strak.

4 personen15 minuten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • 1 theelepel honing
  • zout, versgemalen peper
  • 25 gram gemengde verse tuinkruiden*
  • 1 zakje jonge bladsla à 75 gram
  • 4 verse geitenkaasjes met ontbijtspek (Bettine)

Stap 1

In kommetje een dressing kloppen van: olie, azijn, mosterd, suiker, zout en peper.

Stap 2

Boven kom verse tuinkruiden in grove stukjes knippen. Sla erdoor scheppen. Bak de geitenkaasjes in een droge koekenpan even om en om.

Stap 3

Verdeel de sla en dressing over 4 borden. Leg in het midden het gebakken geitenkaasje. Serveer met stokbrood voorgerecht.

* Maak zelf een combinatie van bieslook, platte peterselie en basilicum.

Meer salades met geitenkaas?

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&3 2011
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *