Gehaktballetjes van kip in preisaus uit het kookboek Nog eenvoudiger van Pascale Naessens

Voor het weekend
Koolhydraatarm: gehaktballetjes van kip met prei

Nog eenvoudiger deel 2‘ is opnieuw een fantastisch boek voor iedereen die wil afvallen op een prettige manier. De Belgische Pascale Naessens maakt van gezond eten koken, opdienen en consumeren een waar feest. Ze bereidt de allerlekkerste gerechten met heel weinig ingrediënten. Dat deed ze ook al eerder in deel 1: met maximaal 4 ingrediënten zet je een complete maaltijd op tafel. Voor vandaag: kipgehaktballetjes in een romige preisaus.

Voedingsdeskundige Pascale Naessens wijkt niet af van haar koers. (Lees nog even mijn vorige verhalen!). Opnieuw presenteert ze 70 nieuwe gerechten die allemaal koolhydraatarm zijn. In dit boek zijn de recepten ingedeeld op tijd: 10 minuten, 15 minuten, 20 minuten en 25 minuten. Dus behalve gezond, koolhydraatarm ben je ook heel snel klaar!

Welke wijn bij kipgehaktballetjes in romige prei-curry?

Het gerecht smaakt lekker romig en licht pikant met een bite van zoete prei. Gehaktballetjes zorgen voor structuur. Schenk hier een witte Elzasser bij, bij voorkeur een pinot gris. Het zachte rijpe fruit van de wijn combineert fantastisch met de geurige zoetheid van curry’s op basis van kokosmelk.

2 personen25 minuten

Ingrediënten

  • 300 g kippengehakt
  • zout, versgemalen peper
  • 2 eetlepels olie
  • 500 gram prei (ca. 2 stuks)
  • 2 eetlepels groene currypasta (Conimex)
  • 200 ml kokosmelk

Stap 1

Kruid het gehakt met peper en zout, draai er gehaktballetjes van ter grootte van een pingpong-bal. Verhit de olie in hapjespan en bak de balletjes bruin.

Stap 2

Snijd intussen de prei in ringetjes en houd wat groen van de prei opzij voor de afwerking.

Stap 3

Haal de gehaktballetjes uit de pan; ze hoeven nog niet gaar te zijn, wel gebruind. Giet het bakvet niet weg, tenzij het verbrand is. Doe de prei in de pan, giet er een flinke scheut water bij en leg het deksel erop. Stoof ca. 6 minuten tot de prei gaar is. Giet de kokosmelk erbij en roer 2 eetlepels groene curry erdoor. Breng op smaak met peper en zout en voeg de gehaktballetjes toe. Laat nog even doorkoken tot de gehaktballetjes gaar zijn. Serveer in een diep bord en garneer met wat fijngesnipperd groen van de prei.

Wil je NIET koolhydraatarm eten (of afvallen), dan kun je er basmatirijst bijgeven. Deze hoeveelheid is dan voldoende voor 4 personen.

Bestellen? Dat kan hier:

Cover Nog eenvoudiger 2 van Pascale NaessensTitel : Nog eenvoudiger met vier ingrediënten, deel 2
Auteur: Pascale Naessens
Uitgever : Terra Lannoo
ISBN : 978 94014 58580
Prijs : € 25,99

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *