Voorpret voor Pasen

Aspergebouillon met dragon

Recept voor een simpele bouillon gemaakt van aspergeschillen. De roergebakken groene en witte asperges zorgen voor een heerlijk bite. Dragon geeft een apart tintje. #asperges #buillon #aspergesbouillon

Pasen is in aantocht. Hoe gaan we dat vieren? Met een brunch, lunch of een diner? Met deze aspergebouillon kun je eigenlijk alle kanten op. Heerlijk licht verteerbaar. 

Welke wijn bij aspergebouillon?

Eigenlijk hoort bij soep geen wijn. Maar wil je er toch iets drinken bij deze aspergesoep, kies dan een heerlijk glas Sauvignon Blanc. Liefst uit een wat warmer gebied dan de Loire, bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk, Zuid-Afrika of Chili. Een witte wijn met een fris en kruidig karakter, maar met fruitaroma’s die net wat ronder en rijper zijn door de extra zon-uren. Past door z’n kruidigheid heel goed bij de geroerbakte asperges. Vooral die knapperige bite versterkt de frisheid van de wijn. De garnering van verse dragon tilt de soep naar een hoger plan.

Muziek: van Nederlandse bodem: Anouk met lentehit ‘Birds’.

 

Recept voor een simpele bouillon gemaakt van aspergeschillen. De roergebakken groene en witte asperges zorgen voor een heerlijk bite. Dragon geeft een apart tintje. #asperges #buillon #aspergesbouillon

Aspergebouillon met dragon

Bereiding: 30 minuten
Simpel recept voor aspergebouillon, gemaakt van de schillen. Roergebakken groene en witte asperges zorgen voor een bite. Dragon geeft een apart tintje.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 4 witte asperges
  • 1 liter kippenbouillon van tabletten
  • 4 groene asperges
  • 2 el olie
  • 2 lente-uitjes in reepjes
  • 1 el verse dragon fijngehakt

Bereiding
 

  • Schil de witte asperges met een dunschiller en verwijder de houtachtige onderkantjes. Verhit de bouillon. Doe de schillen van de asperges bij de kippenbouillon en laat 10 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon.
  • Verwijder de harde onderkantjes van de groene asperges. Snijd witte en groene asperges in stukken van 5 cm, snijd deze stukken in dunne reepjes. Verhit de olie in een wok of koekenpan. Bak de asperges op hoog vuur ca. 3 minuten tot ze licht bruin aangebakken zijn. Voeg de lente-uitjes toe en bak even mee.
  • Verdeel de asperges over 4 borden en schep de hete bouillon erover. Garneer met de dragon.
  • Lekker met een zelfgemaakte soepstengel met sesamzaad.

 

Ga je dit recept maken? Laat mij weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook.

Meer recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&2 2012
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept