Kibbelingpintxo met kappertjessaus&Verdejo

Spaanse wijn vraagt om een Spaans hapje. De Verdejo uit Rueda (Midden-Spanje) smaakt sappig, soepel en zeer fruitig.  En is zodoende zeer geschikt als aperitief. De stukjes gebakken vis serveren we als een Spaanse Pintxo (tapa op een stokje). Even dippen in de romige, frisse kappertjessaus en het feest is compleet!

ca. 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 zoetzure augurk
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml mayonaise (óf yogonaise)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • 300 gram kant-en-klare kibbeling

Stap 1

Snijd de augurk in stukjes, pers het teentje knoflook uit en meng deze door de mayonaise. Doe de kappertjes en de bieslook erbij en breng de saus op smaak met zout en peper. Bak 300 kibbeling voorzichtig even op in een anti-aanbakkoekenpan. Steek de kibbeling aan stokjes en serveer ze met de kappertjessaus.

*Tip: ook lekker als hoofdgerecht met een gepofte aardappel en salade.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&4 2010
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *