Kalfsmedaillons met paddenstoelen

Voor het weekend
Kalfsmedaillon met groenten en mosterdsaus

Zéér simpel eenpansgerecht van kalfsvlees, champignons, spinazie en een mosterdsaus. Een heerlijk recept uit het kookboek Nog Eenvoudiger van tv-persoonlijkheid Pascale Naessens uit België.

Pascale met witlofHet is een geweldig leuke kookboek waarin de mooie Pascale met slechts vier ingrediënten binnen een half uur een heerlijk gerecht op tafel tovert. Dat betekent weinig werk en snel klaar. Bovendien is zij het boegbeeld van gezonde voeding en werkt samen met verschillende deskundigen op het gebied van ‘low carb’ en de Nederlandse diabetesvereniging. Wat wil je nog meer? Eigenlijk is dit dus een PERFECT gerecht.

Welke wijn bij kalfsvlees met champignons en mosterdsaus?

Mosterd, sojasaus, paddenstoelen en spinazie zijn hier de smaakmakers. Bij gerechten waarin mosterd een belangrijke plaats heeft, kun je het beste een jonge verfrissende wijn drinken. Zin in wit: kies dan een Italiaanse Verdicchio of Vermentino. Liever rood: dan smaakt een Beaujolais uitstekend, of een kruidige syrah uit de Noord-Rhône.

2 personen30 minuten

Ingrediënten

  • 2 kalfsmedaillons
  • zout, versgemalen peper
  • 50 gram roomboter
  • 300 gram kastanjechampignons, schoongeveegd
  • 3 eetlepels Franse mosterd
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 200 gram spinazie

Stap 1

Bestrooi de kalfsmedaillons met zout en peper. Verhit 25 gram boter in een grote koekenpan. Bak de kalfsmedaillons in ca. 5 minuten aan beide kanten bruin in de boter, halverwege keren.

Stap 2

Snijd intussen de champignons in plakjes. Wikkel de kalfsmedaillons in aluminiumfolie en zet opzij. Giet het vet uit de pan, maar laat de aanbaksels zitten. Doe een vers klontje boter (ca. 25 gram) in de pan. Bak op hoog vuur de champignons gaar tot het vocht verdampt is. Voeg er 3 eetlepels mosterd, 3 eetlepels water en 3 eetlepels sojasaus aan toe. Roer om tot je een homogene saus krijgt. Duw de champignons naar de zijkant van de pan en leg de spinazie erbij. Zet een deksel op de pan en laat in ca. 4 minuten de spinazie slinken.

Stap 3

Leg het vlees weer bij de spinazie en champignons in de pan. Giet ook de vleesjus, die uit het vlees is gelopen, erbij. Laat in ca. 1 minuut weer goed warm worden en serveer.

 

Bestellen? Dat kan hier:

 

Cover Nog eenvoudiger met PascaleTitel : Nog eenvoudiger met vier ingrediënten
Auteur: Pascale Naessens
Uitgever : Terra Lannoo
ISBN : 978 94014 55527
Prijs : € 25,99

 

 

 

 

Kijk ook nog even naar de Grote garnalen met Ras el Hanout,

en Viscurry met spinazie, allebei ook recepten uit dit kookboek!

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *