Kalfsfricandeau met een salsa van ananas & Pinot Gris Réserve

Supersimpel, snel, slank en spannend; dat is dit koude voorgerechtje op basis van dunne plakjes kalfsfricandeau. Je koopt de vleeswaren kant-en-klaar bij je favoriete slager en het enige wat je nog hoeft te doen is de ananas-salsa voorbereiden. Dat kan ruim van tevoren, want de smaken mogen intrekken.

Welke wijn bij Kalfsfricandeau met ananas-salsa?

Bij zo’n mooi voorgerecht als kalfsfricandeau met ananas-sals kies je een Pinot Gris uit de Elzas. Die smaakt sappig, heel rond met zachte aroma’s van exotisch fruit. Dat past uitstekend. De ananas-salsa sluit perfect aan bij het fruit in de wijn: allebei friszuur, maar met een zwoel exotisch accent. Het zoetje in de pinot gris vormt de juiste tegenhanger voor de oosterse twist van rode peper en gember.

Muziek: ook hier een gemakkelijk in het gehoor liggende klassieker met een twist. Allerlei gekke stemmetjes geven dit nummer een vrolijk effect: White Christmas van The Drifters met Clyde McPhatter. Bron: Leendert Douma op Eeuwig Weekend.

Kalfsfricandeau met een salsa van ananas

Kalfsfricandeau met een salsa van ananas & Pinot Gris Réserve

Voorbereiding: 15 minuten
Totaal: 15 minuten
Een samenspel van zacht kalfsfricandeau gecombineerd met de tropische zoetheid van ananas, perfect afgerond met de elegante noten van Pinot Gris Réserve. Deze harmonieuze combinatie biedt een verfijnde balans van smaken en texturen, waardoor het een topkeuze is voor een verfijnd diner of speciale gelegenheid.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 250 gram verse ananasstukjes
  • 1 stk rode peper zonder zaad
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel vissaus in schap bij Aziatische artikelen
  • 7 gram verse korianderblaadjes bakje à 15 gram, fijngehakt
  • 200 gram dun gesneden kalfsfricandeau vleeswaar*

Bereiding
 

  • Snijd de ananas in heel kleine stukjes. Snipper de rode peper. Meng in kom: ananas, rode peper, limoensap, gembersiroop en vissaus. Breng op smaak met zout en peper. Schep de koriander erdoor
  • Drapeer op 4 borden de plakjes vlees. Schep in het midden de ananas-salsa. Garneer met korianderblaadjes.

Notities

* In plaats van kalfsfricandeau, kun je ook casselerrib gebruiken.

Andere feestelijke snelle voorgerechten zijn:

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&11 2011
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept