Kalfsfricandeau met een salsa van ananas & Pinot Gris Réserve

Supersimpel, snel, slank en spannend; dat is dit koude voorgerechtje op basis van dunne plakjes kalfsfricandeau. Je koopt de vleeswaren kant-en-klaar bij je favoriete slager en het enige wat je nog hoeft te doen is de ananas-salsa voorbereiden. Dat kan ruim van tevoren, want de smaken mogen intrekken.

Welke wijn bij Kalfsfricandeau met ananas-salsa?

Erbij een Pinot Gris uit de Elzas. Die smaakt sappig, heel rond met zachte aroma’s van exotisch fruit. Dat past uitstekend. De ananas-salsa sluit perfect aan bij het fruit in de wijn: allebei friszuur, maar met een zwoel exotisch accent. Het zoetje in de pinot gris vormt de juiste tegenhanger voor de oosterse twist van rode peper en gember.

Muziek: ook hier een gemakkelijk in het gehoor liggende klassieker met een twist. Allerlei gekke stemmetjes geven dit nummer een vrolijk effect: White Christmas van The Drifters met Clyde McPhatter. Bron: Leendert Douma op Eeuwig Weekend.

4 personen15 minuten

Ingrediënten

  • 250 g verse ananasstukjes
  • 1 rode peper, zonder zaad
  • 2 el limoensap
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el vissaus (in schap bij Aziatische artikelen)
  • ½ bakje verse korianderblaadjes (bakje à15 gram), fijngehakt
  • 200 gdun gesneden kalfsfricandeau (vleeswaar)*

Stap 1

Snijd de ananas in heel kleine stukjes. Snipper de rode peper. Meng in kom: ananas, rode peper, limoensap, gembersiroop en vissaus. Breng op smaak met zout en peper. Schep de koriander erdoor

Stap 2

Drapeer op 4 borden de plakjes vlees. Schep in het midden de ananas-salsa. Garneer met korianderblaadjes.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&11 2011
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

* In plaats van kalfsfricandeau, kun je ook casselerrib gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *