Italiaanse rosbiefrolletjes

Weleens gehoord van Bardolino? Dit is een sappige lichtvoetige rode wijn, afkomstig uit de streek rond het Italiaanse Gardameer. Maar wat eet je erbij? Perfecte combinatie: een lichtvoetig borrelhapje; zoals deze rosbiefrolletjes gevuld met frisse veldsla en pijnboompitten. Gebaseerd op de klassieke Italiaanse carpaccio. Smaakt net als de wijn: lekker licht, fris en sappig. Bovendien zó klaar!

8 stuks10 minuten

Ingrediënten rosbiefrolletjes

  • 25 gram pijnboompitten
  • 8 plakjes rosbief (vleeswaar)
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • veldsla
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas in flakes (AH)
  • versgemalen peper

Stap 1

Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten lichtbruin. Spreid de plakjes rosbief uit op een plank. Bestrijk met olijfolie. Leg op elk plakjes een beetje veldsla, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Strooi er versgemalen peper overheen. Oprollen. Lekker met ciabatta.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&8 2010
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *