Hartige taart
Zelf een hartige taart bakken zorgt voor trots en voldoening. Bovendien smaakt iets uit eigen oven altijd lekkerder en oogst bij iedereen oneindig veel waardering. Niet voor niets is Heel Holland Bakt het best bekeken tv-programma van de laatste jaren. Dat wil je thuis ook doen. Behalve iets zoets bakken is een hartige taart, oftewel een quiche, ook heel populair. Op I Love Food & Wine vind je meer dan 120 makkelijke hartige taarten recepten. Probeer maar eens onze absolute toppers: de Griekse plaattaart van courgette of die met broccoli en mozzarella. Bovendien zijn deze ook nog eens allebei vegetarisch. Maar je kunt deze praktische ovengerechten ook maken met vlees of vis. Geen probleem natuurlijk. Misschien zelf wel meer voor de hand liggend. En welke quiche recepten zijn dan de aanraders? In onze top tien staat de quiche met broccoli en Parmaham, gevolgd door Quiche Lorraine en de Quiche met vier kazen.
En zoek je iets met vis, dan is onze quiche met asperges, dille en zalm een supergerecht. Heerlijk; want hiermee breng je meteen de lente op tafel. Geschikt als hoofdgerecht of als onderdeel van een buffet. Maar ook als borrelhap niet te versmaden.
Met hartige taart kun je dus veel kanten op. Natuurlijk past daar ook een glas wijn bij. Welke? Bij elk recept op I Love Food & Wine vind je een bijpassend wijnadvies.