Goulash & Côtes du Rhône

Deze goulash maak ik al jaren. Ooit met als uitgangspunt een recept uit een oud kookboek. Mijn kinderen zijn er dol op, zelfs nu ze al 19 en 15 zijn. Meestal wordt goulash gemaakt van rundvlees, maar deze versie heeft mals varkensvlees  als basis. De Heinz tomatenketchup is cruciaal en maakt de saus tot een succes. Heerlijk met rode wijn die niet te zwaar is zoals bijvoorbeeld Côtes du Rhône, Montepulciano d’Abruzzo, Shiraz uit Australië of Zuid-Afrika. 

ca. 1 ½ uur

Ingrediënten

  • 1 kg schouderkarbonade
  • zout, peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 gram ontbijtspek, in blokjes
  • 2 grote uien
  • 2 eetlepels milde paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetlepels Heinz tomatenketchup
  • 1 dl wijn
  • 1 dl water
  • 1 bekertje crème fraîche

Stap 1

Van karbonades botten verwijderen en vlees in stukken snijden. Bestrooien met zout, peper en de bloem.

Stap 2

In braadpan spekblokjes uitbakken. Vlees en ui ca. 5 minuten meebakken. Knoflook en paprikapoeder erdoor roeren en even meebakken. Toevoegen: tomatenketchup, wijn en water. In ca. 1 uur gaarstoven. Vlak voor het opdienen de crème fraîche erdoor roeren. Lekker met rijst, doperwten en zoetzure paprikasalade.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *