Gevulde kipfilet met champagnesaus

Met het oog op het weekend, een feestelijk recept; gevulde kipfilet gecombineerd met champagne. Meestal drinken we champagne alleen met Oud&Nieuw. Maar tintelfrisse champagne is heel veelzijdig en kan zelfs een hoofdgerecht begeleiden. Deze feestelijk gevulde kipfilet met spinazie en garnalen sluiten goed aan op de frisse tonen in de champagne, en de romige saus accentueert de rondheid ervan.

75 minuten

Ingrediënten

  • zout
  • 75 gram spinazieblaadjes
  • 200 gram kreeftgarnalen
  • 4 kipfilets van het Kemper Hoender
  • versgemalen peper
  • 380 ml gevogeltefond
  • 1,5 dl champagne
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2,5 dl slagroom
  • 1 eetlepel oestersaus
  •  Extra: 4 velletjes aluminiumfolie van 25 x 25 cm

Stap 1

Breng ruim kokend water met zout aan de kook. Leg de spinazie in een vergiet en giet het kokende water eroverheen. Spoel met koud stromend water na. Pureer de garnalen met 2 eetlepels slagroom fijn.

Stap 2

Leg de kipfilets op de velkant en snijd ze overlangs open als een boek. Leg ze tussen plastic folie en sla ze plat. Bestrooi zowel de buiten- en de binnenzijde met zout en peper. Beleg de binnenzijde met spinazieblaadjes en garnalenpuree. Rol stevig op. Leg de gevulde kipfilets op een velletje met boter bestreken aluminiumfolie. Vouw de pakketjes stevig dicht. Tot gebruik in koelkast leggen.

Stap 3

In steelpan doen: gevogeltefond, champagne en sjalotje. Breng aan de kook en laat het tot 1,25 dl inkoken. Zeven en terugdoen in de steelpan. Voeg de slagroom toe en laat opnieuw inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met zout, peper en oestersaus.

Stap 4

Intussen verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de foliepakketjes op de bakplaat met sluitrand naar boven en schuif ze 20 minuten in de oven. Haal ze eruit en laat de kipfilets in de folie nog ca. 10 minuten rusten.

Stap 5

Verwarm zes borden voor. Snijd de gevulde kipfilet in schuine plakken en verdeel over de borden. Saus ernaast schenken. Lekker bij gebakken krieltjes en salade. Lekker met gebakken krieltjes.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&8 2010
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *