Voor het weekend

Geroosterde wintergroenten met worst

De feestdagen zijn weer voorbij! Ik krijg dan weer zin in lekkere simpele maaltijden, no nonsense food met veel gezonde groenten. Deze geroosterde wintergroenten voldoen helemaal aan die behoefte. Makkelijk om te maken, want de oven doet het werk. Het is kwestie van alles in staafjes snijden. Zo simpel is dat! Combineer met een sappige braadworst of een varkenshaas. 

Welke wijn bij geroosterde groenten met worst?

Het gerecht smaakt lekker smeuïg en zoet door de verschillende wortelgroenten als winterwortel, pastinaak en koolraap. Daar drink je soepele, sappige en warm kruidige wijn bij, zoals deze mooie Côtes du Rhône van Gall & Gall. Afgelopen najaar bracht ik een bezoek aan dit prachtige bedrijf van Vidal-Fleury. Hun Côtes de Rhône is een echte aanrader (ik geef hem een 8,5)! Dat combineert uitstekend met smeuïge zoete wortelgroenten uit de oven. Zwoele rozemarijn accentueert de kruidigheid van de wijn. Andere goede keus is een kruidige Rioja

Bezoek Vidal Fleury tijdens Rhônereis in september 2019 (2)
Onze mooie proeverij bij Vidal-Fleury in september 2019

 

4 personen1 uur

Ingrediënten

  • 2 winterwortels, in staafjes van 5 cm
  • 2 pastinaken, in staafjes van 5 cm
  • 1 kleine koolraap, in staafjes van 5 cm
  • 6 sjalotjes, gepeld en in kwarten
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 3 takjes verse rozemarijn, naaldjes fijngesnipperd (= 2 eetlepels)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zeezout
  • 4 braadworstjes naar keuze
  • Extra: grote braadslede (25 bij 35 cm)

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vermeng in een braadslede wortel, pastinaak, koolraap, sjalot, knoflook en rozemarijn. Schep de olijfolie erdoor. Bak de groenten in ca. 40 minuten gaar in de oven, halverwege even omscheppen. Haal uit de oven en bestrooi met zeezout. Bak intussen de braadworstjes in een braadpan volgens gebruiksaanwijzing.

Serveer met een sappige (Toscaanse) braadworst.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&3 2011
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

 

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST

Recept: Geroosterde wintergroenten met worst. Heel makkelijk om te maken met winterwortel, pastinaak en koolraap. Gezonde hap voor doordeweeks. Combineer met een braadworst, kip of een bal gehakt. Lees het hele recept op de website! Welke wijn past hier nog meer bij? #simpel #ovengerecht #wijnspijscombinatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *