Gehakt: daar houdt iedereen van. Lekker makkelijk en je kunt er heel veel kanten mee uit. Je kunt er gehaktballen van maken, maar ook verwerken in een saus, zoals de Italiaanse bolognesesaus of gebruiken in een ovenschotel (in de vorm van een brood, Ierse shepherd’s pie of Afrikaanse bobotie). Ook in formaat kun je variëren; zo heb je meerdere recepten met juist kleine balletjes. Elke keuken heeft wel een recept: Thaise gehaktballetjes, Marokkaanse gehaktballetjes of de Zweedse köttbullar. Ook de Italiaanse keuken houdt van deze kleine variant. Populair zijn eveneens de recepten van Pascale Naessens met koolhydraatarme balletjes van kip.

Daarnaast kun je gehakt kopen in diverse variaties; van runder-, varkens-, lams- en kip- tot half-om-half gehakt. Daardoor verandert de smaak van het gerecht. Maar aanmaken hoort er wel bij; daar heb je dan een ei en wat paneermeel, beschuit of brood voor nodig. Uiteraard breng je het daarna op smaakt met kruiden naar eigen smaak.

Bovendien is dit vlees snel klaar en goedkoop. Natuurlijk vind je bij ons bij elk recept ook een bijpassende wijnadvies. Eigenlijk is gehakt het populairste ingrediënt in onze keuken.