Gegrilleerde lamsvleesspies met paprika en bacon

Het is lekker barbecueweer vandaag! In de Proef@ nummer 5 van Gall & Gall staat deze lamsvleesspies van mijn hand. Een aanrader in combinatie met de Alamos Cabernet Sauvignon afkomstig uit Argentinië. Die smaakt vol, krachtig en toch soepel, want de ruime hoeveelheid zon zorgt voor rijpe en zachte tannines. Als je goed proeft kun je ook zwarte bessen en paprika herkennen. De verse paprika aan de spies accentueert deze smaak in de wijn en zorgt voor een mooie harmonie.

25 minuten + 2 uur wachttijd

Ingrediënten

Marinade:

  • 1 theelepel djintan (gemalen komijnzaad)
  • 2 ½ theelepel ketoembar (gemalen korianderzaad)
  • 10 takjes platte peterselie, fijngeknipt
  • zout, versgemalen peper
  • 4 eetlepels olie
  • 400 gram lamsbout, in 20 stukken
  • 1 kleine rode ui, in 8 partjes
  • ½ rode paprika, in 8 stukjes
  • ½ groene paprika, in 8 stukjes
  • ½ gele paprika, in 8 stukjes
  • 8 plakjes dik gesneden bacon, opgerold

Extra: grillpan

Stap 1

Marinade maken van komijn, koriander, peterselie, zout, peper en olie. Door elkaar roeren en vlees erdoor scheppen. Afgedekt in koelkast ca. 2 uur laten intrekken.

Stap 2

Afwisselend aan 4 spiezen rijgen: vlees, paprika, rode ui en bacon. Grillpan goed voorverwarmen. Dan spiezen  ca. 10 minuten roosteren, regelmatig keren.

Stap 3

Intussen borden voorwarmen. Vleesspies op bord leggen. Lekker met patat frites (zoals Oma’s Smulfrieten) en tomatensalade.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&5 2010
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *