Entrecôte met salsa van geroosterde paprika

Biefstuk is er in vele varianten; van ossenhaas, tournedos tot entrecôte of rib eye. Maar een entrecote herken je aan het vetrandje aan de zijkant en de fijne vetmarmering door het vlees. Dat zorgt voor extra smaak. Deze entrecôte met een salsa van geroosterde paprika is een van mijn lievelingsrecepten. Een fantastische combinatie. Bovendien staat dit gerecht in 20 minuten op tafel! 

Welke wijn bij entrecôte met een salsa van geroosterde paprika?

Gegrild rood vlees, zoals een entrecôte, vraagt om een stevige rode wijn die best nog wat tannines mag hebben. Kies bijvoorbeeld voor de Argentijnse Malbec van wijnmaker Carlos Pulenta of van Luigi Bosca. De salsa van geroosterde paprika voegt in de smaak nog wat extra bitters toe, maar de zoete tonen combineren uitstekend met soepele wijnen uit de Nieuwe Wereld.

Muziek: bij zo’n Argentijns gerecht als een entrecôte met een salsa hoort natuurlijk een Argentijnse song: Sarah Brightman met Don’t cry for me Argentina.

 

4 personenca. 20 minuten

Ingrediënten

  • 25 gram amandelschaafsel
  • 1 pot geroosterde paprika’s, uitgelekt
  • ½ rode chilipeper, fijngesneden
  • 3 takjes platte peterselie, fijngeknipt
  • 1 ½ teentje knoflook, uitgeperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout, versgemalen peper
  • 4 entrecôtes
  • Extra: keukenmachine of staafmixer

Stap 1

In een droge koekenpan het amandelschaafsel licht goudbruin roosteren. Met een keukenmachine of staafmixer pureren: amandelschaafsel, geroosterde paprika’s, chilipeper, peterselie en knoflook. Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.

Stap 2

Grillpan ( of barbecue) goed voorverwarmen. Entrecôtes even droogdeppen met keukenpapier. Dan in ca. 3 minuten het vlees rosé roosteren, halverwege even keren. Bestrooien met zout en peper.

Stap 3

Borden voorverwarmen. Vlees op bord leggen. Paprika-salsa erop scheppen. Garneren met wat rucola. Lekker met gebakken krieltjes.

Meer weten?

Tip: Lees dit artikel met de beste tips voor een perfecte barbecue!

 

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef@4 2010.
Credits: Fotografie Rob van de Vet, Foodstyling Sander de Ponti, Styling Jan-Willem van Riel

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *