Courgettenoedels met paddenstoelen

Meatless Monday
Courgettenoedels met paddenstoelen

courgettenoedels met cashewnoten en paddenstoelen: een licht verteerbaar koud vegan voorgerecht. De cashew tomatendressing zit vol smaak en de gemarineerde paddenstoelen voegen iets zuurs toe. #meatlessmonday
courgettenoedels met cashewnoten en paddenstoelen: een licht verteerbaar koud vegan voorgerecht. De cashew tomatendressing zit vol smaak en de gemarineerde paddenstoelen voegen iets zuurs toe. #meatlessmonday

Uit het kookboek The Green Kitchen van David Frenkiel & Luise Vindahl publiceren we in de maand januari elke week een vegetarisch recept op Meatless Monday. Voor vandaag een licht verteerbaar koud voorgerecht: courgettenoedels met cashewnoten en paddenstoelen. Daar zeggen ze het volgende over: “Misschien heb je al eens gehoord van courgettenoedels of heb je ze zelfs geprobeerd? Het zijn in dunne repen gesneden courgettes die je rauw eet in plaats van spaghetti. Dit is mijn favoriete manier om ze te eten. De cashew-tomatendressing zit vol smaak en de gemarineerde paddenstoelen voegen iets zuurs toe.”

4 personen20 minuten + 4 uur weken

Ingrediënten 

  • Gemarineerde paddenstoelen
  • 4 kleine portobello’s , in plakken
  • 60 ml extra vergine olijfolie
  • 60 ml ciderazijn
  • Cashew-tomatendressing
  • 150 gram rauwe cashewnoten, 4-6 uur in koud water geweekt
  • geraspte schil en sap van 1 biologische citroen
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram gemarineerde zongedroogde tomaten, uitgelekt
  • zeezout, versgemalen peper
  • Courgettenoedels
  • 2 courgettes

Stap 1

Leg de plakjes paddenstoel in een kom. Klop de olie en azijn door elkaar en schenk over de paddenstoelen. Schep een paar keer goed om zodat ze allemaal goed bedenkt zijn met de marinade. Dek af en laat ca. 1 uur in de koelkast staan; roer af en toe.

Stap 2

Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender en laat draaien tot je een glad resultaat hebt. Als je geen blender hebt, maal dan alles fijn in een grote vijzel tot je een romig geheel hebt. Is het te dik, schenk er dan wat water bij. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Was de courgettes en snijd ze in de lengte met een spiraalsnijder of een mandoline, zodat je reepjes krijgt die zo dun zijn als spaghetti. Leg ze in een grote mengkom. Voeg de dressing toe en meng er voorzichtig doorheen tot alles ermee bedenkt is. Voeg dan de gemarineerde paddenstoelen toe en dien op.

Tip:
Als je geen spiraalsnijder of mandoline hebt, kun je ook een dunschiller gebruiken en dan heb je tagliatelle. Maar je kunt ook courgette-spaghetti kant&klaar kopen in de supermarkt!

 

Cover Green KitchenThe Green Kitchen is een kookboek geschreven door Zweedse David Frenkiel en Deense Luise Vindahl. Zij laten zien dat vegetarisch eten heel verrassend kan zijn. Hun blog Green Kitchen Stories heeft veel volgers en inspireert mensen van over de hele wereld. In dit kookboek beschrijven ze hun fascinerende leven in Zweden. Ze vertellen over hun reizen en de grote eettafel waar ze aan eten. Zo gunnen ze iedereen een kijkje in hun keuken.

 

Titel: The Green Kitchen
Auteur: David Frenkiel & Luise Vindahl
Uitgever: J.H. Gottmer/H.J. W. Becht
ISBN nummer: 978 90 230 1423 2
Prijs: € 24,95
Te koop: Bol.com

courgettenoedels met cashewnoten en paddenstoelen: een licht verteerbaar koud vegan voorgerecht. De cashew tomatendressing zit vol smaak en de gemarineerde paddenstoelen voegen iets zuurs toe. #meatlessmonday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *