Chocoladecake met frambozen en slagroom

recept Chocoladecake met frambozen en slagroom. Combineert heerlijk met ruby port.

Zin in aardbeien of frambozen? Voor het magazine Proef& van Gall & Gall heb ik dit supersnelle toetje/taartje bedacht: chocoladecake met frambozen. Speciaal voor bij een Ruby Port.

Welke wijn bij chocoladecake met frambozen?

De Ruby Port Reserve van het huis Kopke is zowel fruitig als krachtig. Dat past bij rood fruit, maar ook bij chocolade. Frisse frambozen accentueren het fruit in deze Port. Maar doordat deze port een aantal jaren gerijpt is op houten vaten past hij ook goed bij chocolade. Met andere woorden: chocoladecake met frambozen begeleid door een glaasje Ruby Port is een match made in heaven…

personen10 minuten

Ingrediënten

  • 4 plakjes chocoladecake
  • slagroom uit een spuitbus
  • verse frambozen

Stap 1

Steek een rondje uit 4 plakjes chocolade cake (bijv. met een glas of metalen ring). Bespuit met kleine rozetjes slagroom uit een spuitbus. Garneer met verse frambozen.

 

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&5 2010
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *