Voor het weekend

Cheesecake met rood fruit en chocoladesaus

Het rode fruit is weer in aantocht. Aardbeien liggen alweer in de winkel. Misschien nog niet van de koude grond, maar toch… In afwachting van betere tijden kun je je alvast verlekkeren aan deze cheesecake-taart. Frambozen kun je vervangen door aardbeien. In ieder geval: met deze New York cheesecake steel je de show. That’s for sure! Moeilijk om te maken? Nee, zeker niet. Je hebt alleen tijd nodig om hem te laten ‘opstijven’, nadat hij uit de oven is gekomen. Dus begin gewoon een dag van tevoren.

Welke wijn bij New York Cheesecake met rood fruit?

Bij zo’n feestelijke cheesecake passen verschillende soorten dessertwijnen. De licht mousserende rode Brachetto d’Acqui uit het noorden van Italië is fris en elegant. Combineert altijd goed met alles waarin rood fruit is verwerkt. De rode Elysium (Noord-Amerika) smaakt wat steviger, maar ook friszoet en sappig. Je proeft bessen, kersen, frambozen. Dat sluit eveneens supergoed aan op het rode fruit in dit dessert. En…, in de combinatie met pure chocolade doet deze dessertwijn het ook geweldig!

Cheesecake met rood fruit

Cheesecake met rood fruit en chocoladesaus

Bereiding: 2 uur
Wachttijd 4 uur
Totaal: 6 uur
Trakteer jezelf op de zachte rijkdom van onze cheesecake, verrijkt met het zoete accent van rood fruit en afgetopt met een weelderige chocoladesaus. Het ultieme dessert voor elke zoetekauw die zoekt naar een symfonie van smaken.
Aantal 12 personen

Ingredienten
 

  • 150 g Bastognekoeken
  • 150 g Maria biscuitjes
  • 1 el cacaopoeder
  • 70 g gesmolten roomboter
  • 750 g verse roomkaas bv. Mon Chou
  • 150 ml slagroom
  • 1 vanillestokje merg eruit geschraapt
  • 2 eieren
  • 8 eierdooiers
  • 240 g fijne kristalsuiker
  • 600 ml zure room
  • 300 g frambozen
  • 300 g blauwe bessen

Chocoladesaus = erg veel!

  • 120 gram bruine basterdsuiker
  • 40 gram roomboter
  • 200 ml slagroom
  • 65 gram extra pure chocolade 70%!

Extra nodig

  • bakvorm 20x30 cm

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 180 C. Bekleed een bakvorm van 20x30 cm met bakpapier. Maal de koekjes in een keukenmachine tot kruim, voeg de boter en cacao toe en meng alles , met de pulseerknop, door elkaar. Druk het kruimelmengsel uit over de bodem van de vorm en bak de deegbodem 10 minuten in de oven. Laat afkoelen. Schakel de oven terug naar 110 C.
  • Doe de verse roomkaas met de room, vanillemerg, eieren, dooiers en 200 gram suiker in de keukenmachine en pureer alles. Giet het roommengsel op de koekjesbodem en bak de taart 1 ¼ uur in de oven tot de vulling net stevig is.
  • Maal intussen de zure room met de overgebleven 40 gram suiker in de keukenmachine glad. Giet het zure-roommengsel over de vulling en bak de taart nog 15 minuten in de oven. De vulling zal nog licht wiebelen. Schakel de oven uit en laat de taart erin staan met de ovendeur op een kier tot hij koud is. Zet de taart dan nog 3 uur of tot de volgende dag in de koelkast.
  • Voor de chocoladesaus: breng in een steelpan de bruine basterdsuiker, boter en slagroom zachtjes aan de kook. Roer de chocolade erdoor tot hij is gesmolten. Laat afkoelen.
  • Snijd de taart in 12 rechthoeken en zet op de borden. Garneren met het rode fruit en de chocoladesaus.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen. 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept