Voor het weekend
Broodje kip met knolselderij en ananas

Even geen zin om uitgebreid te koken? Dan zijn hamburgers, pannenkoeken en belegde broodjes aan de beurt. Dit weekend een heerlijk winters broodje kip met knolselderij en ananas. Het liefst met ambachtelijke en biologisch geproduceerde ingrediënten. Goed idee voor de lunch, maar met een kopje soep vooraf is het een lekker snel idee voor je avondmaal.

Welke wijn bij broodje kip met knolselderij en ananas?

Schenk er een glas Grüner Veltliner bij; de wijn die altijd past! Die van Albert Heijn scoorde goed in het proefpanel (klik op de link).

Grüner Veltliner AH Kamptal
Grüner Veltliner uit Kamptal
2 personen15

Ingrediënten

  • 20 gram rucola
  • 75 gram  knolselderij
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel mayonaise
  • zout, versgemalen peper
  • 200 gram kipfilet
  • 4 takjes platte peterselie, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 2 eetlepels olie
  • 2 plakken verse ananas (koeling)
  • 2 stevige broodjes
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • naturel chips

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de rucola op koud water. Schil de knolselderij, snijd in flinterdunne reepjes, besprenkel met citroensap en meng met de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Meng de peterselie met de knoflook. Verdeel het peterseliemengsel over de kipfilet. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de kipfilet rondom bruin. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat van de oven. Leg de kipfilet erop en bak in ca. 10 minuten net gaar. Halveer de broodjes en rooster de helften in de pan. Bak in dezelfde pan de plakken ananas. Snijd het vlees in dikke plakken. Besmeer de broodjes royaal met ketchup. Verdeel er rucola en de knolselderijsalade op. Beleg met de gebakken kipfilet en ananas. Lekker met naturel chips.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *