Bounty Frambozen taartjes zonder suiker uit Puur Zoet van Mariette van Tuyl

Meatless Monday
Bounty frambozentaartjes zonder suiker

Op deze herfstige maandag gaan we genieten van iets zonnigs met een ‘gezond’ idee: frambozentaartjes zonder toegevoegd suiker. Als je een liefhebber bent van Bounty’s (dus kokos met chocolade) én frambozen dan is dit echt een versnapering voor jou!

Portret Mariette van Tuyl van Puur Zoet
Schrijfster Mariette van Tuyl houdt van lekker maar bewust bakken

Het recept is afkomstig uit het kookboekje ‘Puur zoet’ van de Nederlandse Mariette van Tuyl. Zij houdt van een bewuste levenstijl, maar ook van lekker en bewust bakken met pure ingrediënten. Mariette is de oprichter van de populaire blog Zoetrecepten.nl, waar zij wekelijks haar gezonde én zondige zoete recepten deelt. Hiermee heeft ze dit jaar het Foodblogaward 2019 gewonnen; heel tof natuurlijk!

Deze bounty’s smaken naar chocolade, zachte frambozen en dadels. We hebben het recept zelfs nog wat verbeterd. En let er wel op dat je echt een siliconenvorm gebruikt, anders lukt het niet. En wil je dat het middengedeelte net zo rose wordt als op de foto, dan kun je wat rood bietensap toevoegen.

16 stuks30 minuten, 1 nacht weektijd, minimaal 4 uur opstijftijd

Ingrediënten

  • 150 gram ongebrande cashewnoten
  • 50 gram dadels zonder pit
  • 125 gram hazelnoten
  • 1100 gram geraspte kokos
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • zout
  • 300 ml kokosmelk
  • 250 gram frambozen
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 150 gram pure chocolade
  • extra: siliconen muffinbakvorm

Stap 1

Week de cashewnoten een nacht in ruim water. Laat ze uitlekken en wrijf ze droog.

Stap 2

Week de dadels 5 minuten in kokend heet water en giet ze af. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Maal de hazelnoten en dadels fijn in een foodprocessor. Voeg de cacao, 25 gram kokos en een snuf zout toe. Druk het deeg uit in de holten van de (siliconen) bakvorm.

Stap 3

Maal de geweekte cashewnoten fijn in een blender of foodprocessor met 200 ml kokosmelk en 150 gram frambozen. Meng de ahornsiroop, kokosolie en rest van de kokos erdoor (houd 1 eetlepel kokos achter). Verdeel over de bodempjes en strijk glad. Zet 1 uur in de vriezer om op te stijven.

Stap 4

Hak de chocolade in stukjes. Verhit de rest van de kokosmelk en giet het bij de chocolade. Roer tot alle chocolade is gesmolten. Laat iets afkoelen en verdeel over de taartjes. Bestrooi met een beetje kokos. Laat in ca. minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Stap 5

Wip de taartjes uit de vormpjes en garneer met de rest van de frambozen.

 

Bewaren: max. 3 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer. Laat uit de vriezer een uur op temperatuur komen.

 

Bestellen kun je hier:

Titel : Puur Zoet
Auteur : Mariette van Tuyl
Uitgever : Uitgeverij Forte Culinair
ISBN : 978 94 6250 193 5
Prijs : € 24, 99

 

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *