Biefstuk met groene salsa

Voor het weekend
Biefstuk met groene salsa

Begin deze maand zijn de nieuwe richtlijnen voor goede voeding van de gezondheidsraad gepubliceerd. Daarin staat o.a. : eet minder rood vlees. Toch is een biefstukje op z’n tijd niet te versmaden en eenmaal per week  geen probleem. In combinatie met de groene salsa blijft het ook nog eens  calorie- en koolhydraatarm. Tenminste als je er dan niet de patat frites bij eet. Dus geniet van dit heerlijke vrijdagavondmaal. In 20 minuten op tafel!

Per persoon bevat dit gerecht slechts 485 Kcal, en 6,5 koolhydraten.

Welke wijn bij Biefstuk met groene salsa?

Klassieke combinatie is een Cabernet Sauvignon of Malbec uit Argentinië. Of proef eens een Spaanse Toro of Ribera del Duero Crianza. Ook een goed idee: Valpolicella met temperament.

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 15 gram verse koriander
  • 15 gram verse munt
  • 15 gram platte peterselie
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • zout, versgemalen peper
  • 100 ml olijfolie
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 4 biefstukken à 100 gram, op kamertemperatuur
  • 50 gram boter
  • handje rucola

Stap 1

Doe in een maatbeker: koriander, munt, peterselie, knoflook, rode peper, zout en olijfolie. Pureer met de staafmixer tot een grove pasta. Roer er extra olijfolie door totdat hij net dik genoeg is. Breng op smaak met limoensap en peper.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 160 °C. Verhit in een koekenpan op hoog vuur de boter. Zodra de boter niet meer schuimt, leg je de biefstukken in de boter. Bak ze in ca. 2 minuten om en om totdat ze aan de buitenkant dichtgeschroeid en bruin zijn. Haal uit de pan en bestrooi met zout en peper. Wikkel in aluminiumfolie en leg de biefstuk ca. 5 minuten in de oven. Zo krijg je een mooi rosé gebakken biefstuk.

Stap 3

Snijd de biefstuk in mooie plakken en verdeel over 4 borden. Schep de groene salsa erover. Garneer met rucola. Lekker met patat frites en een salade.

 

Tip: de groene salsa die je overhoudt, bewaar je in een schoon glazen potje in de koelkast. Die kun je vervolgens nog gebruiken voor het marineren van bijvoorbeeld witvis (daarna bereiden in de oven), of als basis voor een pastasaus, als dressing voor een salade of op een broodje met avocado en kip.

Bron: recept + foto zijn afkomstig van Francesca Kookt.

Meer recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *