Avocadosalade met grapefruit en waterkers & Sauvignon blanc

Eindelijk een zonnig weekend voor de deur… Heerlijk, we kunnen gaan BBQ-en! En wat gaan we daar dan opleggen? Ik kies voor de pittige gambaspies in combinatie met deze overheerlijke salade van avocado en grapefruit. Daar past een frisse witte wijn fantastisch bij.  Kies bijvoorbeeld een Sauvignon Blanc, want het bittertje van de grapefruit in de salade sluit geweldig aan bij de fruitaroma’s in de wijn!
Muziek: Adele met Lovesong. Een lekker relaxed nummer! Favoriet van mijn dochter…

4 personenca. 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode grapefruit
  • 4 el olijfolie
  • 2 el verse munt, fijngeknipt
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 tl honing
  • zout, vergemalen peper
  • 1 zakje waterkerssalade
  • 2 avocado’s, elk in 8 parten

Stap 1

Schil de grapefruit heel dik tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes uit de vliesjes. Vang het sap op. Voeg aan het grapefruitsap toe: olijfolie, munt, sjalotje, honing, zout en peper. Verdeel de waterkers over een mooie schaal. Drapeer de partjes avocado en grapefruit erover. Sprenkel de dressing erover. Serveer met plat libanees brood of pitabroodjes.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in het kookboekje ‘Elke Weekend BBQ.
Credits: Fotografie Rob van de Vet, Foodstyling Sander de Ponti, Styling Jan-Willem van Riel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *