Egglicious Avocado met zalm

Voor het weekend
Avocado met zalm uit de oven

Hij veroverde het internet al: de halve avocado in de oven met gerookte zalm en ei. En dat is niet zo gek! Want het is een werkelijk supersimpel voorgerechtje. Het is misschien even een beetje ‘pielen’ om de hele eidooier in de holte van de avocado te scheppen, maar het resultaat is OVERHEERLIJK! Hier doe je vrienden een groot plezier mee!

Welke wijn bij avocado met zalm en ei?

Deze ingrediënten schreeuwen werkelijk om een mooie chardonnay. Kies er eentje met een klein beetje houtlagering, maar niet te veel. Dus eentje uit de Bourgogne is een uitstekende keus!

4 personen5 minuten + 10 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 4 kleine eieren (S, zogenaamde henneneitjes)
  • 4 sneetjes gerookte zalm (sandwichplakjes)
  • bieslook, fijngehakt

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit, maar schil de avocado NIET. Leg de avocado’s in een ovenschaal en leg op elke helft een stukje gerookte zalm en druk goed aan in de holte waar de pit heeft gezeten.

Stap 2

Breek voorzichtig één voor één de eieren in een kopje. Lepel heel voorzichtig de dooier uit het eiwit en schep de eidooier in de holte van de avocado. Doe dit voor alle avocado’s.

Stap 3

Zet de avocado’s in de oven en bak ze ca. 10 minuten tot de dooiers zacht zijn. Haal ze uit de oven en zet elke avocado op een bordje. Bestrooi met de bieslook.

 

Wat doe je met het eiwit?

Amandelcakeje van CarolienVan het overgebleven eiwit kun je meteen de overheerlijke amandelcakejes bakken. Een verleidelijke versnapering voor bij de koffie aan het eind van je dinertje.

 

Het kookboek

Klein kookboekje met avocado’s (het groene goud) in de hoofdrol, het hipste fruit van dit moment. Niet alleen voor veggies en hipsters. In dit boekje vind je 55 zeer afwisselende recepten van de Belgische blogster Carla De Graef. Haar populaire blog heet Mijn Puur Leven.

 

Bestellen kun je hier:

Cover AvocadoTitel : Avocado
Auteur : Carla De Graef
Uitgever : Uitgeverij TerraLannoo
ISBN : 978 940 146 198 6
Prijs : € 19,99

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *