Amuse met verse geitenkaas en aardbeien & Sancerre

Sancerre uit de Loire smaakt fris, sappig en mineralig. Gecombineerd met verse geitenkaas, ook afkomstig uit de Loire,  vormen ze een klassiek paar. En dat smaakt goed! Prachtige friszure zomerkoninkjes accentueren de mooie frisheid van de wijn. Verse basilicum geeft extra pit.

Muziek: een gouwe ouwe van de Beatles ‘Strawberry Fields’.

4 personen10 minuten

Ingrediënten

  • 25 gram verse geitenkaas (Bettine Naturel)
  • 2 dunne plakjes parmaham
  • 4 aardbeien met kroontje
  • 4 mooie basilicumblaadjes
  • Extra: 4 lange spiesen

Stap 1

Snijd de geitenkaas in vierkante blokjes van 1 bij 1 cm. Snijd de plakjes parmaham doormidden. Omwikkel de stukjes geitenkaas met de parmaham.

Stap 2

Rijg achtereenvolgens aan de spiesen: aardbei met kroontje, basilicumblaadje en geitenkaas met parmaham.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&6 2011
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *