Weekendgenot

Zwaardvis sashimi

Speciaal voor het weekend; zwaardvis sashimi met venkelsalade. Maar wat is sashimi eigenlijk? Het is een Japans gerecht van verse rauwe vis of schelpdieren die in hele dunne schijfjes wordt gesneden. Sashimi lijkt op sushi, met het belangrijkste verschil dat sashimi alleen uit vis of schelpdieren bestaat, terwijl sushi vaak ook rijst bevat. Sashimi wordt met stokjes gegeten, sushi met de hand! Vandaag een heerlijk gerecht: sashimi gemaakt van zwaardvis. Aangevuld met een mooie frisse salade van venkel, sinaasappel en olijven. Een Spaanse combinatie. Eet dit niet met stokjes of met de hand, gewoon bestek is handiger. Echt supersimpel. Kijk maar naar de video van Siebfood. 

Welke wijn bij zwaardvis sashimi met venkelsalade?

Bij deze frisse salade met venkel en sinaasappel past een frisse, maar toch ook wat ronde wijn. Sieberen dronk er een blend bij van chardonnay met sauvignon blanc. Ik adviseer een Grüner Veltliner, Soave of Vermentino.

1 persoon15 minuten

Ingrediënten (1 persoon) 

  • 70 gram verse zwaardvis,
  • 1/5  venkel
  • ¼ sinaasappel
  • 3 zware olijven
  • zout, versgemalen peper
  • olijfolie

Voor de bereiding: kijk naar het filmpje. Super simpel om te maken.

 

Logo SiebFood

 

 

Cover e-book wijn en spijs

GRATIS E-BOOK

Welke wijn past bij welk gerecht?

Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?

  • Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
  • Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen
Download het gratis e-book