Weekendgenot
Zwaardvis sashimi

Speciaal voor het weekend; zwaardvis sashimi met venkelsalade. Maar wat is sashimi eigenlijk? Het is een Japans gerecht van verse rauwe vis of schelpdieren die in hele dunne schijfjes wordt gesneden. Sashimi lijkt op sushi, met het belangrijkste verschil dat sashimi alleen uit vis of schelpdieren bestaat, terwijl sushi vaak ook rijst bevat. Sashimi wordt met stokjes gegeten, sushi met de hand! Vandaag een heerlijk gerecht: sashimi gemaakt van zwaardvis. Aangevuld met een mooie frisse salade van venkel, sinaasappel en olijven. Een Spaanse combinatie. Eet dit niet met stokjes of met de hand, gewoon bestek is handiger. Echt supersimpel. Kijk maar naar de video van Siebfood. 

Ingrediënten (1 persoon) 

  • 70 gram verse zwaardvis,
  • 1/5  venkel
  • ¼ sinaasappel
  • 3 zware olijven
  • zout, versgemalen peper
  • olijfolie

Wijn tip: Château Barouillet, Cuvée Baia 2014

Hij is te koop bij Voordeelwijnen.

 

Logo SiebFood

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *