Weekendgenot

Zwaardvis sashimi

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Speciaal voor het weekend; zwaardvis sashimi met venkelsalade. Maar wat is sashimi eigenlijk? Het is een Japans gerecht van verse rauwe vis of schelpdieren die in hele dunne schijfjes wordt gesneden. Sashimi lijkt op sushi, met het belangrijkste verschil dat sashimi alleen uit vis of schelpdieren bestaat, terwijl sushi vaak ook rijst bevat. Sashimi wordt met stokjes gegeten, sushi met de hand! Vandaag een heerlijk gerecht: sashimi gemaakt van zwaardvis. Aangevuld met een mooie frisse salade van venkel, sinaasappel en olijven. Een Spaanse combinatie. Eet dit niet met stokjes of met de hand, gewoon bestek is handiger. Echt supersimpel. Kijk maar naar de video van Siebfood. 

Welke wijn bij zwaardvis sashimi met venkelsalade?

Bij deze frisse salade met venkel en sinaasappel past een frisse, maar toch ook wat ronde wijn. Sieberen dronk er een blend bij van chardonnay met sauvignon blanc. Ik adviseer een Grüner Veltliner, Soave of Vermentino.

1 persoon15 minuten

Ingrediënten (1 persoon) 

  • 70 gram verse zwaardvis,
  • 1/5  venkel
  • ¼ sinaasappel
  • 3 zware olijven
  • zout, versgemalen peper
  • olijfolie

Voor de bereiding: kijk naar het filmpje. Super simpel om te maken.

 

Logo SiebFood

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *