Speciaal voor het weekend; zwaardvis sashimi met venkelsalade. Maar wat is sashimi eigenlijk? Het is een Japans gerecht van verse rauwe vis of schelpdieren die in hele dunne schijfjes wordt gesneden. Sashimi lijkt op sushi, met het belangrijkste verschil dat sashimi alleen uit vis of schelpdieren bestaat, terwijl sushi vaak ook rijst bevat. Sashimi wordt met stokjes gegeten, sushi met de hand! Vandaag een heerlijk gerecht: sashimi gemaakt van zwaardvis. Aangevuld met een mooie frisse salade van venkel, sinaasappel en olijven. Een Spaanse combinatie. Eet dit niet met stokjes of met de hand, gewoon bestek is handiger. Echt supersimpel. Kijk maar naar de video van Siebfood.
Welke wijn bij zwaardvis sashimi met venkelsalade?
Bij deze frisse salade met venkel en sinaasappel past een frisse, maar toch ook wat ronde wijn. Sieberen dronk er een blend bij van chardonnay met sauvignon blanc. Ik adviseer een Grüner Veltliner, Soave of Vermentino.
1 persoon | 15 minuten |
Ingrediënten (1 persoon)
- 70 gram verse zwaardvis,
- 1/5 venkel
- ¼ sinaasappel
- 3 zware olijven
- zout, versgemalen peper
- olijfolie
Voor de bereiding: kijk naar het filmpje. Super simpel om te maken.
Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄
Download 'm nu!
Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.
Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.
Bestel 'm direct!