Hou jij ook van snel en makkelijk? Dan is dit zomers stoofpotje echt iets voor jou. Staat in 25 minuten op tafel.
Dit is zo’n recept dat altijd goed is. Met ingrediënten die je overal kunt kopen en smaken waar iedereen blij van wordt. Om het jezelf makkelijk te maken, gebruik ik gewoon de verse pesto uit het koelvak van de supermarkt. Let op: koop geen pesto uit een potje – die is echt niet te pruimen.
Heb je wat meer tijd? Maak dan lekker zelf je pesto. Helemaal niet moeilijk, en zóveel lekkerder. Bekijk hier mijn recept voor pesto.
Welke wijn bij zomers stoofpotje met kip en pesto?
Bij een zomers gerecht hoort natuurlijk een zomerse wijn. Ik ga hier voor een rosé uit de Provence: fris, elegant en met een kruidig randje. Een match made in heaven!

Zomers stoofpotje met kip
Ingredienten
- 650 gram kipfilet in dunne plakjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode paprika in reepjes
- 250 gram kastanje champignons in plakjes
- 200 gram spinazie
- 250 gram kerstomaatjes gehalveerd
- 150 ml slagroom
- 2 eetlepels pesto
- Basilicumblaadjes voor garnering
Bereiding
- Snijd alle ingrediënten volgens ingrediëntenlijst.
- Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan of hapjespan. Bak de kip in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Schep uit de pan en zet apart.
- Verhit nog 1 eetlepel olie in de pan en roerbak de paprika en champignons ca. 1 tot 2 minuten. Voeg de spinazie en tomaat toe en roerbak tot de spinazie begint te slinken.
- Voeg de kip weer toe.
- Roer intussen de slagroom en pesto door elkaar. Voeg toe aan het kipmengsel in de pan. Laat alles even doorwarmen. Bestrooi met blaadjes basilicum. Serveer met witte rijst.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!