Deze zoetzure gevulde paprikasaus is een recept uit de ouwe doos. Mijn moeder maakte deze altijd zelf. Het blijft een heerlijke saus, zeker bij een shaslick van de BBQ. Het recept van deze vleesspies komt morgen online. Dus maak je alvast maar klaar voor een barbecue dit weekend.
Wat is zigeunersaus?
Zigeunersaus is een pittige, smaakvolle saus die vaak wordt geserveerd bij vleesgerechten zoals schnitzels, kip of varkensvlees. De saus is afkomstig uit de Duitse keuken en heeft een rijke, volle smaak met een lichte zoetheid en een beetje pit.

Homemade zigeunersaus: traditioneel recept
Ingredienten
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 rode zoete puntpaprika’s in stukjes
- 10 kleine mini-augurken cornichons, Maille, in stukjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 70 gram tomatenpuree
- 250 ml groentebouillon van een 1/2 tablet
- 1 tomaat in stukjes
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel harissa met rozen of sambal
- 2 eetlepels mais blik
Bereiding
- Snijd de ingrediënten in stukjes.
- Verhit de olijfolie in een steelpan. Bak de uien met de knoflook in ca. 2 minuten goudbruin. Voeg de paprika toe en bak ca. 5 minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak ca. 2 minuten. Voeg toe: augurken, groentebouillon, tomaat, tomatenketchup, suiker en harissa. Breng aan de kook en kook (zonder deksel) totdat de saus iets ingedikt is.
- Roer de mais erdoor.
MEER INSPIRATIE?
Tip: Lees dit artikel met de beste tips voor een perfecte barbecue!


Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!