Meatless Monday

Wrap met aardbeien-tomaatsalade

Ken je deze fantastische combinatie: een wrap met aardbeien en tomaat? Dat is héél lekker fris bij elkaar. Een echte eye-opener! De feta zorgt voor een lekker zout tegenwicht. Het allergrootste voordeel: een heerlijk lunchgerecht dat binnen 10 minuten op tafel staat. Alleen wel even de salade in de marinade zetten.

Welke wijn drinken we bij wrap met aardbeien en tomaat?

Een frisse droge wijn past daar uitstekend bij, zoals de Lazio Cervinara uit Italië of de Altano Branco (Gall&Gall). Beiden smaken heerlijk fris naar rijpe perzik en citrus. Door de geurige aardbeien-tomaatsalade wordt het fruit in de wijn extra geaccentueerd. Terwijl de frisheid van de feta met zijn zoute karakter de wijn stevigheid geeft.

4 personen10 minuten + 1 uur marineren

Ingrediënten 

  • 250 gram rijpe aardbeien, gehalveerd
  • 250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 8 kleine wraptortilla’s (Gordita)
  • 1 zakje veldsla à 75 g
  • 100 gram feta-kaas, verkruimeld
  • 12 basilicumblaadjes, in reepjes
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Stap 1

Meng in kom: aardbeien, kerstomaatjes, pepertje en balsamico-azijn. Laat een uurtje marineren.

Stap 2

(Eventueel intussen de wraptortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking verwarmen, maar dit is niet echt nodig.) Verdeel achtereenvolgens op elke wrap: beetje veldsla, aardbeiensalade, verkruimelde feta en basilicumblaadjes. Bestrooi met versgemalen peper. Besprenkel met olijfolie. Rol ze op. Steek er een cocktailprikker in.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&3 2013
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *