Voor het weekend

Zomerse wortelstamppot met Italiaanse worstjes: simpel recept

Een heerlijke zomerse variant op de Hollandse klassieker hutspot. Maar deze wortelstamppot is lekkerder, eleganter en verfijnder. Vooral de Italiaanse worstjes met venkel geven dit stamppotje een heerlijke lift.

 

Ik gebruikte de Italiaanse worstjes die je gewoon bij Albert Heijn kunt kopen. Maar je kunt ze ook online bestellen (worstjes met venkelzaad)  van Samuel Levie, worstenmaker bij Brandt & Levie, Die zijn ook zeker aan te raden.

Welke wijn bij zomerse wortelstamppot met Italiaanse worstjes?

De stamppot is licht zoetig door de wortel en de worstjes lekker gekruid. Combineer met een glas Côtes du Rhône.

 

Bijpassende muziek:

 

Bij deze zomerse wortelstamppot hoort een zomers nummer: The Corrs (samen met Bono) zingen het nummer Summer Wine:

Wortelstamppot met Italiaanse worstjes

Wortelstamppot met Italiaanse worstjes

Bereiding: 25 minuten
Totaal: 25 minuten
Smeuïge stamppot met veel groenten. Heerlijk in combinatie met de Italiaanse worstjes of een balletje gehakt.
Aantal 2 personen

Ingredienten
 

  • 500 gram aardappelen geschild in stukken
  • 300 gram winterwortel geschild in stukken
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes
  • 1 lente-uitje in ringen
  • zout versgemalen peper
  • 2 takjes tijm
  • 50 gram boter
  • 6 Italiaanse braadworstjes
  • 100 gram spekblokjes
  • Tip! Voeg de ingrediënten eenvoudig toe aan je AH-winkelmand door op het AH-icoontje te klikken.

Bereiding
 

  • Schil de aardappelen en de wortelen. Snijd alle groenten in stukken. Doe alles in een pan en kook in weinig water en zout in ca. 20 minuten gaar. Giet af, laat even droogstomen en stamp fijn tot een grove puree. Breng op smaak met zout en peper.
  • Rits intussen de takjes tijm. Smelt de boter in een braadpan en bak de worstjes met de tijm in ca. 12 minuten gaar.
  • Verhit intussen een koekenpan zonder boter. Bak intussen de spekblokjes krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de wortelstamppot met de worstjes. Bestrooi met de crumble van spek.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Klik dan op de foto hieronder en bewaar het recept op een van je Pinterest borden.

Geniet van de perfecte combinatie van zoete wortels en kruidige Italiaanse worstjes in deze hartverwarmende wortelstamppot. Eenvoudig te bereiden en ideaal voor koude dagen. Serveer met een glas rode wijn voor een complete culinaire beleving!

Cover e-book wijn en spijs

GRATIS E-BOOK

Welke wijn past bij welk gerecht?

Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?

  • Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
  • Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen
Download het gratis e-book