Na die heerlijke feestdagen wil je waarschijnlijk weer een klein beetje oppassen met de calorieën. Daarom deze wokschotel met veel wokgroente en tonijn. Voor vandaag geen vlees maar vis, en weinig koolhydraten. Dit supersnelle gerecht is een van mijn favorieten. Het staat echt binnen 10 minuten op tafel, smaakt heerlijk en je hebt een bord vol ‘superfood’ met lekker veel knapperige groenten.
Welke wijn bij Wokgroente met tonijn?
Een licht gerecht vraagt om een lichte wijn: Albariño Etiqueta Verde.

Wokgroente met tonijn
Ingredienten
- 2 eetlepels olie
- 1 zakje Hollandse wokgroente à 300 gram
- ½ zakje Chinese wokgroente à 300 gram
- 1 rode peper fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook in plakjes
- 2 blikjes tonijn uitgelekt
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 50 gram cashewnoten
Bereiding
- Verhit de wok totdat hij gloeiend heet is. Voeg de olie toe. Roerbak beide groentemengsels ca. 3 minuten.
- Roer het pepertje en de knoflook erdoor en roerbak nog ca. 3 minuten. Draai het vuur uit.
- Roer de tonijn en de sojasaus erdoor. Verdeel over 2 borden en garneer met de cashewnoten.
Geef een reactie