Na die heerlijke feestdagen wil je waarschijnlijk weer een klein beetje oppassen met de calorieën. Daarom deze wokschotel met veel wokgroente en tonijn. Voor vandaag geen vlees maar vis, en weinig koolhydraten. Dit supersnelle gerecht is een van mijn favorieten. Het staat echt binnen 10 minuten op tafel, smaakt heerlijk en je hebt een bord vol ‘superfood’ met lekker veel knapperige groenten.
Welke wijn bij Wokgroente met tonijn?
Een licht gerecht vraagt om een lichte wijn: Albariño Etiqueta Verde.
Wokgroente met tonijn
Ingredienten
- 2 eetlepels olie
- 1 zakje Hollandse wokgroente à 300 gram
- ½ zakje Chinese wokgroente à 300 gram
- 1 rode peper fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook in plakjes
- 2 blikjes tonijn uitgelekt
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 50 gram cashewnoten
Bereiding
- Verhit de wok totdat hij gloeiend heet is. Voeg de olie toe. Roerbak beide groentemengsels ca. 3 minuten.
- Roer het pepertje en de knoflook erdoor en roerbak nog ca. 3 minuten. Draai het vuur uit.
- Roer de tonijn en de sojasaus erdoor. Verdeel over 2 borden en garneer met de cashewnoten.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen