Meatless Monday

Wokgroente met tonijn

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Na die heerlijke kerstdagen wil je waarschijnlijk weer een klein beetje oppassen met de calorieën. Daarom deze wokschotel met veel wokgroente en tonijn. Voor vandaag (meatless monday) behalve geen vlees, ook even geen koolhydraten. Dit supersnelle gerecht is een van mijn favorieten. Het staat echt binnen 10 minuten op tafel, smaakt heerlijk en je hebt een bord vol ‘superfood’ met lekker veel knapperige groenten.

Welke wijn bij Wokgroente met tonijn?

Een licht gerecht vraagt om een lichte wijn: Albariño Etiqueta Verde.

2 personen10 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 zakje Hollandse wokgroente à 300 gram
  • ½ zakje Chinese wokgroente à 300 gram
  • 1 rode peper, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 blikjes tonijn, uitgelekt
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 50 gram cashewnoten

Stap 1

Verhit de wok totdat hij gloeiend heet is. Voeg de olie toe. Roerbak beide groentemengsels ca. 3 minuten. Roer het pepertje en de knoflook erdoor en roerbak nog ca. 3 minuten. Draai het vuur uit. Roer de tonijn en de sojasaus erdoor. Verdeel over 2 borden en garneer met de cashewnoten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *