Voor het weekend

Witlof in Serrano-ham en knolselderijpuree

Lekker, gezond, eenvoudig, makkelijk en mooi; zo kookt Pascale Naessens. Dit recept van witlof in Serrano-ham is daar een uitstekend voorbeeld van. Pascale kiest voor welzijn en vitaliteit, en genieten staat bij haar voorop. Die filosofie ademt haar nieuwste kookboek ‘Puur Pascale 2’ helemaal uit. Prachtige levenslustige fotografie nodigt je uit om elk recept te willen koken en proeven. Lees nog even de recensie over deel 1.

Pascale met witlof

Welke wijn bij witlof in ham?

Het gerecht is gemaakt met klassieke ingrediënten. Smaakt wat zoetig door de knolselderij en de witlof zorgt voor een sappige bite. Drink er een Sauvignon Blanc uit Chili bij. Het kruidige in de wijn sluit mooi aan bij de peterseliesaus. Het rijpe fruit past goed bij het zoetje van de knolselderij. Maar ook een rode kan goed combineren. Vooral Rioja Crianza is een uitstekende keus. De aardsheid van de groenten en het zoute van de Serranoham sluiten perfect aan.

 

 

Witlof met Serranoham en knolselderijpuree van Pascale Naessens

Witlof in Serranoham en knolselderijpuree

Totaal: 40 minuten
Witlof in ham op een bedje van knolselderijpuree. Klassieke smaken, maar toch net even anders. De gebakken ham voegt veel extra smaak toe. Botersausje met noten maakt het smeuïg.
Aantal 3 personen

Ingredienten
 

  • 1 kleine knolselderij (ca. 700 gram)
  • zout
  • 100 ml slagroom
  • 4 stronkjes witlof
  • 8 plakjes Serranoham
  • 25 gram boter
  • 50 gram hazelnoten
  • 15 gram platte peterselie fijngehakt

Bereiding
 

  • Kook de knolselderij in een hoge pan met weinig water en zout in ca. 20 minuten gaar. Giet af en stamp fijn. Roer er 50 ml slagroom door.
  • Halveer intussen de witlof in de lengte. Wikkel elke helft in een plakje ham. Verhit in een grote koekenpan de helft van de boter. Leg de witlof erin en stoof met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  • Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan. Laat even afkoelen en hak ze fijn. Verhit de rest van de boter. Voeg noten en peterselie toe. Roer er 50 ml slagroom door en warm de saus even door. Verdeelde puree over drie borden. Leg de witlof erop en schep de hazelnoot saus erop.

 

Bestellen? Dat kan hier:

Cover Puur Pascale 2Titel : Puur Pascale 2
Auteur: Pascale Naessens
Uitgever :  Lannoo
ISBN : 9789401443944
Prijs : € 29,99

 

 

 

Ga je dit recept van I Love Food & Wine maken? Laat mij dan weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook, tag I Love Food & Wine op Instagram of Twitter en gebruik de hashtag #ilovefoodwine.

Je kunt ook je waardering onderaan dit recept invullen; klik en geef sterren!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

3 reacties op “Witlof in Serrano-ham en knolselderijpuree”

Laat een antwoord achter aan Nita de Jong van Steenderen Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept