Voor moederdag

Bladerdeegtaartje met asperges

Supersimpel, maar vreselijk lekker! Dit knapperige bladerdeegtaartje met groene asperges en ricotta. Echt een borrelhap, of brunchgerecht voor moederdag. Dat kunnen zelfs de kinderen (met hulp van Pa) maken.

Welke wijn bij bladerdeegtaartje met asperges?

Schenk er een mooie Sauvignon Blanc bij, zoals die van het beroemde estate Groot Constantia in Zuid Afrika ( was te koop bij Gall&Gall). Net zo verfrissend als een Sauvignon Blanc uit de Loire, maar met fruitaroma’s die net wat ronder en rijper zijn. Het typisch stuivende karakter sluit helemaal aan op het aroma van de asperges. De verse tuinkruiden accentueren de kruidigheid, terwijl de ricotta de frisheid van de wijn benadrukt.

4 personenca. 30 minuten

Ingrediënten

  • 8 groene asperges
  • 2 el ricotta
  • 1 el gemengde tuinkruiden*, fijngeknipt
  • zout, versgemalen peper
  • 2 el olie
  • 2 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
  • 2 el Parmezaanse kaas

Stap 1

Verwijder de harde onderkantjes van de groene asperges. Snijd in stukken van ca. 10 cm cm. In lengte halveren.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng de ricotta met de verse tuinkruiden. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de olie in een wok of koekenpan. Bak de asperges ca. 3 minuten tot ze lichtbruin aangebakken zijn. Halveer de ontdooide plakjes bladerdeeg. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Besmeer de plakjes met een laagje ricotta, houd ca. 1 cm van rand vrij. Leg hierop de asperges. Bestrooi met Parmezaanse kaas. Bak de taartjes in ca. 15 à 20 minuten mooi bruin en gaar.

* Gebruik een mengsel van bijvoorbeeld peterselie, bieslook en koriander.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&2 2012
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *