Meatless Monday

Volkoren pizza met groene asperges en ei

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Heb je trek in pizza en wil je snel klaar zijn, dan gebruik je een kant-en-klare pizzabodem die je zelf kunt beleggen. Dat doen we in dit recept. Je kunt kiezen uit een ronde of rechthoekige basis. Het liefst met een tomatensaus er al op. Dat is nog makkelijker! Dus zo wordt zelf vegetarische pizza maken een fluitje van een cent.

Wil je rechthoekige volkoren plaatpizza maken, gebruik dan het deeg van Tante Fanny. Zij noemen dit: ‘vers pizzadeeg rustiek’, en de tomatensaus zit los bijgevoegd. Te koop bij Dekamarkt en Picnic. Een ronde volkorenpizza maken is ook mogelijk. Bij AH verkopen ze kant-en-klare ronde pizzabodems mét tomatensaus die je vervolgens zelf gaat beleggen. Zie hier.

Welke wijn bij volkorenpizza met groene asperges?

Zelf vegetarische pizza maken is easy. Ja, welke wijn drink je er dan bij. Bij deze simpele maaltijd adviseer ik een simpele witte of rode wijn. Eigenlijk eentje die je zelf lekker vindt. Wil je iets meer weten, lees dan mijn verhaal ‘welke wijn bij pizza’.

Volkoren pizza met groene asperges uit het kookboekje avondeten zonder vlees
Volkoren pizza met groene asperges en ei
Voorbereiding: 25 min
Snelle pizza die je zelf belegd met groene asperges, Parmezaanse kaas en kerstomaat. Op het laatst garneer je met rucola en zacht gekookt ei.
Aantal 4 personen

Ingredienten
  

  • 350 gram groene asperges
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 volkoren pizzabodem rechthoekig of 2 ronde (AH)
  • 100 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 4 eieren
  • Handje rucola
  • Peper uit de molen

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op de temperatuur volgens verpakking op 220 °C of 240 °C. Snijd intussen 1 cm van de onderkant van de groene asperges, en snijd de asperges in stukken van 10 cm. Leg ze 3 minuten in kokend water. Laat uitlekken in een vergiet.
  • Snijd intussen de rode ui in halve ringen en de kerstomaatjes in plakjes.
  • Verdeel de asperges, rode ui en kerstomaatplakjes over de pizzabodems. Strooi de Parmezaanse kaas erover. Bak de pizza (afhankelijk van de bodem die je hebt gekozen) in ca. 10 tot 15 minuten bruin en gaar.
  • Kook intussen de eieren in ca. 5 à 6 minuten half hard. Afspoelen onder stromend water. Pel de eieren, snijd ze in partjes en verdeel ze over de gebakken pizza. Garneer met de rucola. Bestrooi met versgemalen peper.

Het kookboek

Klein handzaam kookboekje met 50 gezonde avondmaaltijden zonder vlees. Gemaakt door het succesvolle platform Voedzaam & Snel. Met voor de hand liggende ingrediënten die gewoon verkrijgbaar zijn in de supermarkt.

Bestellen kun je hier:

Cover 50x-avondeten-zonder-vleesTitel : 50x avondeten zonder vlees
Auteur : Sven en Jennifer
Fotografie: Sven ter Heide
Uitgever : Uitgeverij Kosmos
ISBN : 978 90 21580432
Prijs : € 15,99

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept