Eenpansgerechten blijken een hot item, zo ontdekte ik na het plaatsen van mijn weekmenu ‘alles uit één pan’! Daarom voor dit weekend opnieuw iets makkelijks uit de oven, alles uit één ovenschaal: vis met tomaten, olijven, feta én aardappeltjes.
Eigenlijk kun je elke soort witvis hiervoor gebruiken die je maar wilt; zoals kabeljauw, koolvis, zeewolf of Victoriabaars. Maar ik maakte dit recept toevallig met victoriabaars. Daar past een witte wijn uit de Spaanse regio Rueda geweldig bij. Ik kreeg er namelijk twee toegestuurd met de vraag om er een visrecept bij te bedenken. Dat is natuurlijk een kolfje naar mijn hand. Dus zo gezegd, zo gedaan…
Buen Provecho!
Welke wijn bij victoriabaars met tomaten en krieltjes?
Witte wijn uit Rueda past uitstekend bij heel veel visgerechten. De tintelfrisse stijl van zowel de Sauvignon Blanc als de net wat vollere Verdejo combineren uitstekend. De frisse zuren sluiten uitstekend aan bij de friszoete tomaten. De groene kruiden in het gerecht accentueren de kruidigheid in de wijn. Vis & Rueda: goede maatjes.
4 personen | 60 minuten |
Ingrediënten
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 zak krielaardappeltjes in de schil (500 gram), gehalveerd
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 1 fles tomatensaus (Sugacasa Erbe, Grand ’Italia)
- 50 gram zwarte olijven
- 1 theelepel suiker
- zout, versgemalen peper
- 4 witvis-filets à 150 gram (victoriabaars of kabeljauw)
- 75 gram feta kaas
- 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de 3 eetlepels olie in een braadslede of ovenschaal ca. 5 minuten. Schep de gehalveerde krieltjes erdoor en rooster in ca. 25 minuten goudbruin en knapperig.
Stap 2
Verhit intussen 2 eetlepels olie in een steelpan. Bak de ui in ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg toe: tomatensaus, olijven en suiker. Breng aan de kook en laat ca. 10 minuten sudderen en wat inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Haal de krieltjes uit de oven. Bestrooi de visfilets met zout en peper. Schenk de tomatensaus over aardappeltjes en schep door elkaar. Leg de visfilets erop. Besprenkel met olijfolie. Verdeel rondom de vis de blokjes feta. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak in ca. 10 minuten de vis nét gaar. Bestrooi met peterselie. Serveer met een groene salade.
INTERESSE GEWEKT?
Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST
Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄
Download 'm nu!
Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.
Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.
Bestel 'm direct!