Meatless Monday

Venkelsoep van Wilma

Mijn venkelsoep is lekker, maar deze ook! We kregen hem te eten bij onze vrienden in Tilburg. Verrassend is eigenlijk de combinatie met prei en doperwten. Oorspronkelijk komt het recept uit NRC. Maar Wilma heeft het aangepast. Een succesnummer vanaf nu!

Welke wijn bij venkel-doperwtensoep?

Bij soep hoort eigenlijk geen wijn. Maar wil je toch iets erbij drinken, schenk dan deze chenin blanc of een pinot gris. Kruidige witte wijn met wat ronder mondgevoel.

Muziek: Opnieuw Over The Rhine met Drunkard’s Prayer.

4 personen30 minuten

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 dessertlepel venkelzaad
  • Wit van 1 prei, in ringetjes
  • 1 flinke venkelknol, instukjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 150 gram diepvries doperwten
  • 100 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel groene tabasco

Stap 1

Verhit de boter in een soeppan. Bak de sjalotjes, knoflook en venkelzaad ca. 3 minuten. Voeg prei en venkel toe. Bak even zachtjes mee (mag niet bruin worden) tot de venkel zacht wordt.

Stap 2

Roer de bouillon erdoor en laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken. Doe de doperwten erbij en laat nog 7 min koken. Pureer de soep met de staafmixer.

Stap 3

Roer crème fraîche los met de tabasco. Verdeel de soep over 4 borden. Garneer met de crème fraîche.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

2 reacties op “Venkelsoep van Wilma”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *