Meatless Monday

Tosti à la pizza met truffelmayonaise

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Iedereen kent de klassieke tosti ham-kaas. Altijd lekker op elk moment van de dag. Maar wil je iets vegetarisch en ook nog iets bijzonders, maak dan deze MEER DAN VERRUKKELIJKE tosti à la pizza met truffelmayonaise. Ik noem dit een Italiaanse tosti voor de zondag. Heerlijk krokant focaccia-brood met tomaat, pesto en smeltende mozzarella. Dippen met truffelmayonaise en je bent in de zevende hemel.

Wij maakten deze Italiaanse tosti, tijdens het testen, mét en zonder mozzarella. Misschien is zonder mozzarella nog wel lekkerder. De tosti is dan krachtiger van smaak, wat minder ‘zwaar’ en makkelijker om te eten. Maar kies gewoon zelf wat jij lekker vindt. Voor de lunch is 1 stuk voldoende. Je kunt er ook gerust een avondmaal van maken. Reserveer dan 2 stukken per persoon en vul nog aan met een kopje soep. Succes gegarandeerd!

Welke wijn bij Italiaanse tosti?

Zin in wit? Kies dan voor een chardonnay, die sluit lekker aan op de romige mayonaise. Liever rood? Ook een sappige rode Italiaanse rode komt hier lekker tot z’n recht. Denk aan een niet al te zware Chianti, of een Valpolicella.

Tosti à la pizza met truffelmayonaise uit het kookboek Tosti van Jasper Kool
Tosti à la pizza met truffelmayonaise
Bereiding: 15 min
Snelle ‘zondagse’ tosti met een vulling die lijkt op een pizza. Truffelmayonaise lift het geheel naar een hoger plan.
Aantal 4 personen

Ingredienten
  

  • 1 focaccia met rozemarijn en zeezout afbakbrood AH
  • 4 eetlepels tomatensaus bakje pastasaus Napolitana (koeling)
  • 2 theelepels groene pesto
  • 1 kleine rode ui in dunne halve ringen
  • 1 bol mozzarella in plakjes
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels truffelmayonaise potje Jean Baton

Extra nodig

  • tosti-ijzer

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de focaccia in ca. 10 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat even afkoelen.
  • Verwarm het tostiijzer. Snijd intussen de ui in halve ringetjes, en mozzarella in plakjes.
  • Verdeel de focaccia in vier stukken. Snijd elk stuk open als een boek. Bestrijk de onderste helft met rode pastasaus en groene pesto. Bestrooi met ui. Beleg met mozzarella en bestrooi met de geraspte kaas. Klap de focaccia dicht.
  • Doe de stukken brood in het tostiijzer en gril de tosti ca. 5 minuten tot de kaas is gesmolten.
  • Snijd de tosti diagonaal doormidden. Serveer met de truffelmayonaise.

Het kookboek Masterclass Tosti

In Masterclass Tosti laat Jasper Kool zien dat je met tosti’s oneindig kunt variëren.

Jasper Kool van Kookkoek Tosti
Portret Jasper Kool

Hij bedacht deze 65 verschillende tostirecepten en 20 dipsauzen. Jasper Kool is eigenaar van het lunchrestaurant Happy Tosti met inmiddels 5 vestigingen door heel Nederland. Hij houdt van gesmolten kaas en ook van iets extra om je tosti in te dippen. In dit recept is dat truffelmayonaise.

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:

Cover Masterclass Tosti Titel : Masterclass Tosti
Auteur : Jasper Kool
Uitgever : Uitgeverij Carrera
ISBN : 978 904 886 622 9
Prijs : € 17,99

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

Geef je waardering
recipe image
Naam recept
Italiaanse tosti met truffelmayonaise
Auteur
Geplaatst op
Totale kooktijd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept