Easy Tuesday

Tomatensoep met kruidenbitter

Experimenteren hoort bij koken! Dat gebeurde vandaag met dit tomatensoep recept van Jody Mijts en een binnengekomen pakket van Boomsma Kruidenbitter met de speciaal gemaakte Boomsma Beerenburgerworst uit Akkrum. Eigenlijk houd ik helemaal niet van kruidenbitters, maar ermee koken is een ander verhaal. Door wat kruidenbitter toe te voegen aan deze tomatensoep wordt de soep ineens interessanter van smaak. Garneer deze tomatensoep met kruidenbitter met croutons, uitgebakken stukjes Beerenburgerworst en wat peterselie, en zo heb je in een handomdraai  ook nog eens een plaatje om te zien.

4 personen30 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 rode uien, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 12 zongedroogde tomaatjes, in grove stukken óf 100 gram tomatentapenade
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 24 rode cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 800 ml groentebouillon
  • 60 gram pittige droge worst, in kleine stukjes
  • 2 sneetjes oud brood zonder korst, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels Boomsma kruidenbitter
  • zout, versgemalen peper
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Stap 1

Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een pan en fruit de ui in 3 minuten glazig. Voeg daarna de tomatenpuree, zongedroogde tomaatjes, knoflook en cherrytomaatjes toe en bak alles even 1 minuutje mee. Voeg daarna de bouillon toe en laat met de deksel op de pan ca. 15 minuten pruttelen.

Stap 2

Verhit intussen een koekenpan. Bak de worst knapperig. Ik bakte eerst de worst uit (even apart laten uitlekken op wat keukenpapier) en daarna in het achtergebleven bakvet de broodblokjes.

Stap 3

Roer de kruidenbitter door de soep. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 4 borden en garneer met worst, croutons en peterselie.

Wat drinken we bij tomatensoep met kruidenbitter?

Hoewel je bij soep eigenlijk geen wijn hoeft te drinken, is het natuurlijk wel lekker. Bij deze soep past een frisse witte wijn met een lichte kruidigheid. De zuren uit de wijn passen bij de frisse tomatensmaak. Tegelijkertijd verfrist het de mond als je een stukje worst eet. Aanraders zijn: soave of Verdejo.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *