Meatless Monday

Tajine met pompoen en kikkererwten uit de voorraadkast

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Uitstekende stoofschotel voor de herfst; deze tajine met pompoen en kikkererwten. De meeste ingrediënten heb je al in huis. Alleen voor de verse pompoen moet je naar de winkel. Heel makkelijk om te maken.

Welke wijn bij tajine met pompoen en kikkererwten?

Mooie mix tussen aards en zoet. Pompoen en kikkererwten zorgen voor bite. Kies hier voor een ronde witte wijn. Bij voorkeur een Viognier, want die aroma’s sluiten perfect aan bij het zoetje van de abrikozen en pompoen.

Tajine met kikkererwten en pompoen
Tajine met kikkererwten en pompoen
Voorbereiding: 10 min
stooftijd 1 uur
Totaal: 1 uur 10 min
Perfect stoofgerecht voor de herfst als je behoefte hebt aan een dosis verwarmende specerijen. Het meest staat al klaar in je voorraadkast.
Aantal 4 personen

Ingredienten
  

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien in dunne ringen
  • ½ flespompoen of 1 zakje pompoenblokjes à 400 gram
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 blikken kikkererwten à 400 gram niet uitgelekt
  • 1 blik gepelde tomaten à 400 gram
  • 50 gram gedroogde abrikozen grof gehakt
  • zout versgemalen peper

Erbij

  • couscous of rijst
  • gehakt verse korianderblaadjes

Bereiding
 

  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op laag vuur. Fruit de uien ca. 5 minuten tot ze glazig zijn.
  • Schil intussen de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in klein blokjes.
  • Voeg alle specerijen (kaneel, gemberpoeder, koriander, paprikapoeder en komijn) en laurier toe aan het uimengsel in de hapjespan. Bak ca. 1 minuut mee. Voeg de pompoen toe. Schep om tot de specerijen alles bedekken. Doe kikkererwten (+ vocht), tomaten en abrikozen erbij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat ca. 1uur zachtjes sudderen tot de saus is ingedikt en de groenten zacht zijn.
  • Roer af en toe en zorg ervoor dat er niets vastkoekt en dat de tajine niet uitdroogt.
  • Breng op smaak met zout en peper. Haal de laurierblaadjes eruit. Lekker met couscous of rijst met wat gehakte koriander.

Het kookboek: ingeblikt

Koken uit blik is snel, makkelijk, goedkoop en gezond. En je hebt bijna altijd wel wat blikken in huis. Dus plunder je voorraadkast, want je kunt veel bijzonders maken met die blikjes! Combineer je voorraadkast-basics met enkele verse ingrediënten om een verrassende maaltijd, snelle meeneemlunch of indrukwekkend dessert te creëren.

 

Bestellen kun je hier:

Cover ingeblikt Titel : Ingeblikt
Auteur : Lola Milne
Uitgever : Uitgeverij Becht
ISBN : 978 90 2301 6694
Prijs : € 16,99

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept