Uitstekende stoofschotel voor de herfst; deze tajine met pompoen en kikkererwten. De meeste ingrediënten heb je al in huis. Alleen voor de verse pompoen moet je naar de winkel. Heel makkelijk om te maken.
Welke wijn bij tajine met pompoen en kikkererwten?
Mooie mix tussen aards en zoet. Pompoen en kikkererwten zorgen voor bite. Kies hier voor een ronde witte wijn. Bij voorkeur een Viognier, want die aroma’s sluiten perfect aan bij het zoetje van de abrikozen en pompoen.
Tajine met kikkererwten en pompoen
Voorbereiding: 10 minutenmin
stooftijd 1 uuruur
Totaal: 1 uuruur10 minutenmin
Perfect stoofgerecht voor de herfst als je behoefte hebt aan een dosis verwarmende specerijen. Het meest staat al klaar in je voorraadkast.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op laag vuur. Fruit de uien ca. 5 minuten tot ze glazig zijn.
Schil intussen de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in klein blokjes.
Voeg alle specerijen (kaneel, gemberpoeder, koriander, paprikapoeder en komijn) en laurier toe aan het uimengsel in de hapjespan. Bak ca. 1 minuut mee. Voeg de pompoen toe. Schep om tot de specerijen alles bedekken. Doe kikkererwten (+ vocht), tomaten en abrikozen erbij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat ca. 1uur zachtjes sudderen tot de saus is ingedikt en de groenten zacht zijn.
Roer af en toe en zorg ervoor dat er niets vastkoekt en dat de tajine niet uitdroogt.
Breng op smaak met zout en peper. Haal de laurierblaadjes eruit. Lekker met couscous of rijst met wat gehakte koriander.
Het kookboek: ingeblikt
Koken uit blik is snel, makkelijk, goedkoop en gezond. En je hebt bijna altijd wel wat blikken in huis. Dus plunder je voorraadkast, want je kunt veel bijzonders maken met die blikjes! Combineer je voorraadkast-basics met enkele verse ingrediënten om een verrassende maaltijd, snelle meeneemlunch of indrukwekkend dessert te creëren.
Geef een reactie