Meatless Monday

Tagliatelle met spinazie en walnoten

Vandaag een snel pastagerechtje: tagliatelle met spinazie en walnoten. Staat in 15 minuten op tafel! Let op: dit recept is voldoende voor 2 à 3 personen!

Wat drinken we bij tagliatelle met spinazie en walnoten?

Kies voor een Italiaan uit Sicilië, gemaakt van de nero d’avola-druif. De wijn is rond en heeft veel sap. Dat past goed bij de frisse smaak van het gerecht met spinazie en basilicum. Toch heeft hij ook iets stroefs, met name in de afdronk. Dat geeft aansluiting met het stroeve mondgevoel dat spinazie en walnoten hebben.

3 personen15 minuten

 Ingrediënten

  • 400 gram (wilde) spinazie
  • 100 gram ongebrande walnoten
  • 1/2 rode peper, in kleine stukjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 gram verse tagliatelle
  • 1 bosje basilicum, fijngesneden
  • zout, versgemalen peper
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt 

Stap 1

Was en kook de spinazie heel snel, tot hij is geslonken. Doe over in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en druk het vocht eruit. Snijd grof.

Stap 2

Rooster de walnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de knoflook met de rode peper even aan, voeg de spinazie toe en bak even mee. Roer de basilicum door de spinazie. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Breng intussen  in een andere pan ruim water aan de kook. Kook de tagliatelle in ca. 4 minuten gaar. Roer het spinaziemengsel door de pasta. Verdeel over 4 diepe borden. Bestrooi met walnoten en de Parmezaanse kaas. Schenk er aan tafel ruim extra olijfolie overheen. Heb je zin om er toch iets van vlees bij te eten? Lekker met een tomatensalade met grapefruit.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *