Easy Tuesday

Tagliatelle met peer en gorgonzolasaus

Doordeweeks wil je vaak wat sneller klaar zijn, toch? Daarom voor vandaag een snelle pasta: tagliatelle met gorgonzolasaus en peer. Pancetta geeft bite en body aan dit gerecht. Staat in 15 minuten op tafel! Heerlijk Easy toch?

Welke wijn bij Tagliatelle met gorgonzolasaus?

Kies voor een Pinot Grigio! De pasta heeft, net als de wijn, een lichtromig en filmende structuur. De aroma’s van peer passen goed bij het ziltige van de gorgonzola. Belangrijk is dat de zuren in de wijn het gerecht niet overvleugelen. Het bittertje in de wijn sluit mooi aan bij de rucola in het gerecht.

Pasta met gorgonzola, peer en pancetta

Tagliatelle met peer en gorgonzolasaus

Voorbereiding: 15 minuten
Snelle pasta met gorgonzolasaus. Peer zorgt hier voor afwisseling, want de zoete smaak is een mooie tegenhanger voor de gorgonzola en pancetta.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 1 grote stevige peer net rijp (Doyenne de Comice)
  • 150 gram pancetta in plakjes
  • 350 gram verse tagliatelle
  • 150 ml kookroom
  • 150 gram gorgonzola dolce
  • Zout versgemalen peper
  • 50 gram rucola grof gesneden

Bereiding
 

  • Schil en snijd de peer in partjes. Bak de pancetta uit in een koekenpan. Schep uit de pan en bak de peerpartjes in het achtergebleven spekvet.
  • Kook de tagliatelle in kokend water met zout gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Breng in een steelpan de room met de gorgonzola aan de kook. Blijf roeren totdat er een dikke saus ontstaat en de gorgonzola is opgelost. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de pasta af. Verdeel over 4 warme borden. Schep de peerpartjes en de gorgonzolasaus erop. Verdeel de pancetta en rucola erover de borden.

Ook lekker, maar wat heftiger is deze spaghetti met gorgonzola uit de voorraadkast. Zeker ook het proberen waard!

Meer weten over Gorgonzola?

Gorgonzola is een Italiaanse blauwader kaas van volle koemelk, afkomstig uit de regio Lombardije. Er zijn 2 soorten gorgonzola kaas te koop: Gorgonzola picante en Gorgonzola dolce. Eeuwenlang werd gorgonzola gemaakt in kleine dorpjes. Toen de kaas populairder werd, moest hij een eigen naam krijgen en viel de keus op één van die dorpjes. Dat dorpje heette Gorgonzola, vlakbij Milaan. Tot aan het begin van de twintigste eeuw heette gorgonzola ook wel ‘stracchino verde’. Deze kaas heeft ook een zogenaamde beschermde herkomstbenaming, waardoor namaak in andere delen van Europa verboden is.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept