Meatless Monday

Spaghetti met paksoi en pindakaas voor een smalle beurs

Uit het kookboek ‘budget koken’ van de Nederlandse Merlien Welzijn (what’s in a name!) komt dit supersnelle pastagerecht. Merlien is initiatiefneemster van de website bijstandsgerechten.nl. Als kind groeide zij op in een eenoudergezin dat rond moest komen van een bijstandsuitkering. En dit is een voorbeeld van een lekkere gevarieerde maaltijd die niet meer hoeft te kosten dan € 5,- voor een heel gezin.

Budget koken opgepept

Bij het uittesten vonden wij dit recept, in eerste instantie, net iets te saai. Daarom hebben we toch wat rode currypasta toegevoegd. Ook vonden we het nodig om méér groenten (twee struiken paksoi in plaats van één) te gebruiken. Tja, dat komt het budget natuurlijk niet helemaal ten goede. Toch blijft het gerecht onder de 5 euro en de smaak wil ook wat, niet waar! Als je het gerecht nog verder wilt oppeppen (ik zet het even tussen haakjes in de ingrediëntenlijst), garneer dan met verse korianderblaadjes. En maak het extra lekker door een schaaltje kroepoek op tafel te zetten.

Welke wijn bij spaghetti met paksoi en pindakaas?

Wel of geen budget, toch goed om te weten welke wijn je hierbij gaat drinken. Hoe smaakt dit gerecht? Het resultaat is een smeuïge, licht pittige spaghetti met knapperige paksoi omhuld door pindasaus. Drink hier een rode Côtes du Rhône bij. Die sluit door z’n sappigheid en lichte kruidigheid helemaal aan bij dit gerecht.

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 struiken paksoi
  • 300 gram spaghetti
  • zout
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels rode currypasta (rode curry boemboe)
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 50 gram pinda’s, gehakt
  • (verse koriander)
  • (kroepoek)

Stap 1

Pel en snipper de uien en knoflook. Snijd de paksoi in reepjes. Breng intussen een grote pan met ruim water aan de kook. Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing.

Stap 2

Verhit intussen de olie in een grote pan. Bak de ui, knoflook en currypasta 2 minuten. Schep de paksoi erdoor en bak nog 3 minuten. Roer de pindakaas en ketjap erdoor en bak nog 5 minuten. Schep af en toe om.

Stap 3

Giet de spaghetti af en verdeel over 4 voorverwarmde borden. Schep de paksoi erop en garneer met de pinda’s. Lekker met grofgehakte koriander en kroepoek.

 

Het kookboek

Door slim inkopen, plannen en een beetje inventiviteit kun je budgetproof maaltijden maken. Dat laat schrijfster Merlien Welzijn goed zien in dit handzame kookboekje met ruim 80 recepten die goed zijn voor de portemonnee. Daarnaast staat het boek vol praktische tips en handige lijstjes.

Bestellen kun je hier:

Cover Budget KokenTitel : Budget koken
Auteur : Merlien Welzijn
Uitgever : Uitgeverij karakter
ISBN : 978 90 452 1640 9
Prijs : € 13,99

 

 

 

Weekmenu 37 2018 BudgetHeb je behoefte aan meer budgetproof gerechten? Hier vind je er nog vijf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *