Meatless Monday

Simpel aspergetaartje

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept
recept taartje van bladerdeeg met groene asperges en ricotta #asperges #pasen #brunch

Iets snels en simpels voor tweede paasdag; dit bladerdeegtaartje met groene asperges en ricotta. Perfect als borrelhapje en zo klaar. Past ook heel goed op een buffettafel. Of als voorgerecht, ook geen slecht idee. In ieder geval een recept om te bewaren! 

Welke wijn bij aspergetaartje?

Schenk er een mooie Sauvignon Blanc bij, bijvoorbeeld uit de Loire (Sancerre) of Zuid-Afrika. Het typisch stuivende karakter sluit helemaal aan op het aroma van de asperges. De verse tuinkruiden accentueren de kruidigheid, terwijl de ricotta de frisheid van de wijn benadrukt.

4 personen30 minuten

Muziek: Lovesong van Adele. Blijft heerlijk om naar te luisteren.

Ingrediënten

  • 8 groene asperges
  • 2 el ricotta
  • 1 el gemengde tuinkruiden*, fijngeknipt
  • zout, versgemalen peper
  • 2 el olie
  • 2 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
  • 2 el Parmezaanse kaas

Stap 1

Verwijder de harde onderkantjes van de groene asperges. Snijd in stukken van ca. 10 cm. In lengte halveren.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng de ricotta met de verse tuinkruiden. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de olie in een wok of koekenpan. Bak de asperges ca. 3 minuten tot ze lichtbruin aangebakken zijn. Halveer de ontdooide plakjes bladerdeeg. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Besmeer de plakjes met een laagje ricotta, houd ca. 1 cm van rand vrij. Leg hierop de asperges. Bestrooi met Parmezaanse kaas. Bak de taartjes in ca. 15 à 20 minuten mooi bruin en gaar.

* Gebruik een mengsel van bijvoorbeeld peterselie, bieslook en koriander.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnen? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&2 2012
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti.

recept taartje van bladerdeeg met groene asperges en ricotta #brunch #asperges

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!