Weekendgenot
Kabeljauw en papillotte

 

Vandaag maakt Sieberen een eenvoudig maar heerlijk ovengerechtje: kabeljauw en papillotte. Vers en puur, zonder vettige sausen. De groente wordt even voorbereid in de koekenpan en gaat daarna met de vis in aluminiumfolie in de oven.

2 personen30 minuten

Ingrediënten

  •  25 gram roomboter
  • 2 kleine aardappeltjes, in plakjes
  • 3 bospeen, in stukjes
  • 2 bosuitjes, in stukjes
  • 3 shiitake, in stukjes
  • 3 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 3 zwarte olijven, in plakjes
  • handje tijm, dille dragon
  • ½ rode ui, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel witte wijn
  • 2 moten kabeljauw
  • Extra: aluminiumfolie

Stap 1

Smelt de boter in een koekenpan. Bak de plakjes aardappel even kort aan. Voeg toe: wortel, bosui, shiitake, courgette, kerstomaat en olijven. Bak ca. 3 minuten.

Stap 2

Spreid 2 stukken aluminiumfolie uit. Smeer in met wat boter. Schep de gebakken groenten erop. Verdeel  de fijngehakte kruiden en rode ui erover. Druppel wat witte wijn erover. Leg de moot kabeljauw erop. Vouw dicht zoals in het filmpje.

Stap 3

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de kabeljauw in ca. 15 minuten gaar.

Wijn tip:
Monterrei Godello 2014

 

LogoSiebFood1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *