Voor het weekend

Tongschar met romige rieslingsaus

Vis en witte wijn zijn mooie maatjes. Met name als de saus ook van witte wijn is gemaakt. Voor dit weekend tongschar (verfijnd van smaak!) gestoofd in een romige saus op basis van Riesling. Voor deze vis moet je wel even naar de visboer. Maar eigenlijk kun je elke witvis gebruiken in dit recept. Dus kijk gewoon wat er voorradig is.

Welke wijn bij visfilet met rieslingsaus?

Verwerk je Riesling is de saus, dan drink je er natuurlijk ook Riesling bij. Goede optie is: de Kung Fu Girl riesling. Behalve fris en rijp, voelt hij ook iets rond aan in de mond. Dat past als een huis bij deze zachtromige saus. Echt een toppertje.

4 personen30 minuten

Ingrediënten

  • 3 trostomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 gram kleine champignons, gehalveerd
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 125 ml Riesling-wijn
  • 125 ml visfond (of visbouillon)
  • 150 ml kookroom
  • Zout, versgemalen peper
  • 450 gram visfilet, in grove stukken
  • 10 gram bieslook, fijngesneden

Stap 1

Kruis het vel in van de tomaten. Dompel ze onder in kokend water, spoel af onder koud stromend water en trek het vel eraf. Snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Stap 2

Verhit de olie in een stoofpan, Fruit de champignons en bosui in ca. 3 minuten glazig. Voeg de wijn toe, breng aan de kook en laat het 1/3 inkoken. Voeg de visfond en de kookroom toe en breng weer aan de kook. Roer glad en breng op smaak met zout en peper. Leg de vis in de saus en laat in ca. 5 minuten tegen de kook aan gaar sudderen. Voeg de tomaat toe en bestrooi met bieslook. Lekker met luchtige aardappelpuree, gekookte wortel met venkel en natuurlijk een glas Riesling.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *