Feestelijk voorgerecht

Salade met krab, coquilles en kaviaar

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Ben je op zoek naar een prachtig en luxueus voorgerecht, dan is deze fantastische salade met krab, coquilles en kaviaar helemaal het einde. Je zou het misschien niet zeggen, maar ook nog eens heel makkelijk om te maken. Alleen voor echte kaviaar moet je wel even naar een delicatessenzaak.

Kaviaar kun je kopen bij bijvoorbeeld de Sligro (mits je in het bezit bent van een kaart). Maar ook online zijn er diverse mogelijkheden. Je kunt ook kiezen voor een goedkoper alternatief, zoals de Cavinoir Imperial Selection of rode foreleitjes. Die zijn wel bij Albert Heijn verkrijgbaar.

Welke wijn bij salade met krab, coquilles en kaviaar?

Salade van groene appels, avocado, king krab en gegrilde coquilles met kaviaar. Hou je het klassiek, dan kies je voor witte Bourgogne. Maar er zijn ook andere opties. Denk aan champagne of cava, dat misstaat hier zeker ook niet.

 

Muziek: Luister intussen naar mijn I LOVE FOOD & WINE – playlist op Spotify.

 

Champagne met kaviaar: Salade met appel, avocado, krab en coquilles. garnering kaviaar

Salade met appel, avocado, krab en gegrilde coquilles

Bereiding: 15 minuten
Totaal: 15 minuten
Zeer feestelijke salade gecombineerd met krab en coquilles. Perfect voorgerecht voor een chic dinertje.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel appelsap
  • 1 eetlepel mayonaise
  • zout versgemalen peper
  • 1 zoetzure appel in piepkleine blokjes gesneden
  • 1 avocado in piepkleine blokjes gesneden
  • handje gemengde salade frisée, sisal cress
  • 25 gram roomboter
  • 300 gram King Krab of gamba’s
  • 12 coquilles
  • 1 blikje kaviaar Asetra Seafarm*

Bereiding
 

  • Eerst de appeldressing maken: klop de azijn met de olie en appelsap tot een sausje. Mayonaise erdoor kloppen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de appel en avocado door elkaar. Schep de ¾ deel van de dressing erdoor. Verdeel over vier borden de appelsalade en garneer met het slamengsel.
  • Smelt de roomboter in een steelpan. King Krab  (of gamba’s) ca. 4 minuten zachtjes stoven.
  • Intussen grillpan  of koekenpan met dikke bodem verhitten. Leg de coquilles erin en rooster de onderkant mooi bruin. Keer ze om zodra ze aan de onderkant iets vocht loslaat en rooster ook deze kant mooi bruin.
  • Leg op elk bord 3 stukjes krab (of gamba), en op elke stukjes krab een coquille. Rest van de appeldressing erover verdelen. Garneren met de kaviaar.

Notities

* Blikjes kaviaar van House of Caviar is o.a. te koop bij de Bijenkorf.
Op zoek naar meer inspiratie? Ontdek ons e-book ‘Stressvrije Kerst’ en maak van jouw kerstdiner een ontspannen feest!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄

Download 'm nu!

Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.

Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.

Bestel 'm direct!