Ben je op zoek naar een prachtig en luxueus voorgerecht, dan is deze fantastische salade met krab, coquilles en kaviaar helemaal het einde. Je zou het misschien niet zeggen, maar ook nog eens heel makkelijk om te maken. Alleen voor echte kaviaar moet je wel even naar een delicatessenzaak.
Kaviaar kun je kopen bij bijvoorbeeld de Sligro (mits je in het bezit bent van een kaart). Maar ook online zijn er diverse mogelijkheden. Je kunt ook kiezen voor een goedkoper alternatief, zoals de Cavinoir Imperial Selection of rode foreleitjes. Die zijn wel bij Albert Heijn verkrijgbaar.
Welke wijn bij salade met krab, coquilles en kaviaar?
Salade van groene appels, avocado, king krab en gegrilde coquilles met kaviaar. Hou je het klassiek, dan kies je voor witte Bourgogne. Maar er zijn ook andere opties. Denk aan champagne of cava, dat misstaat hier zeker ook niet.
Muziek: Luister intussen naar mijn I LOVE FOOD & WINE – playlist op Spotify.

Salade met appel, avocado, krab en gegrilde coquilles
Ingredienten
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel appelsap
- 1 eetlepel mayonaise
- zout versgemalen peper
- 1 zoetzure appel in piepkleine blokjes gesneden
- 1 avocado in piepkleine blokjes gesneden
- handje gemengde salade frisée, sisal cress
- 25 gram roomboter
- 300 gram King Krab of gamba’s
- 12 coquilles
- 1 blikje kaviaar Asetra Seafarm*
Bereiding
- Eerst de appeldressing maken: klop de azijn met de olie en appelsap tot een sausje. Mayonaise erdoor kloppen. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de appel en avocado door elkaar. Schep de ¾ deel van de dressing erdoor. Verdeel over vier borden de appelsalade en garneer met het slamengsel.
- Smelt de roomboter in een steelpan. King Krab (of gamba’s) ca. 4 minuten zachtjes stoven.
- Intussen grillpan of koekenpan met dikke bodem verhitten. Leg de coquilles erin en rooster de onderkant mooi bruin. Keer ze om zodra ze aan de onderkant iets vocht loslaat en rooster ook deze kant mooi bruin.
- Leg op elk bord 3 stukjes krab (of gamba), en op elke stukjes krab een coquille. Rest van de appeldressing erover verdelen. Garneren met de kaviaar.
Notities
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!